5 zile, peste 70 de scurtmetraje din întreaga lume, 8 secţiuni, Focus Liban şi Focus Macedonia, un festival invitat (Midnight Sun FF Finlanda) şi 5 competiţii

Sursa foto: nl.dreamstime.com


Timishort, cel mai important festival de scurtmetraje din vestul României, împlineşte anul acesta un deceniu de când aduce pe marile ecrane cele mai noi şi mai relevante scurtmetraje ale momentului. Timp de 5 zile (între 3 şi 7 octombrie), timişorenii vor avea ocazia de a vedea peste 70 de scurtmetraje împărţite în 8 secţiuni, 5 dintre ele fiind competiţionale: o competiţie internaţională, una naţională, o competiţie dedicată filmelor experimentale (Videorama), animaţie şi competiţia de scurtmetraje dedicată filmelor pentru copii (Timikids).

La experienţa cinefilă cosmopolită vor contribui şi spaţiile alese pentru derularea proiecţiilor: Sala 2 a Teatrului Naţional Timişoara, Casa Artelor, Sala Capitol a Filarmonicii Timişoara, Piaţa Unirii, Piaţa Sfântul Gheorghe.

Juriul Timishort 2018 este cel care va decide câştigătorii competiţiilor de lungmetraj, scurtmetraj, animaţie şi Videorama şi este compus din: Wafa’a Halawi – director Lebanese Film Festival Beirut; Dalia Castell (regizor documentar, Israel); Milja Mikkola – Curator Midnight FF Finlanda; Vladimir Blazevski (regizor, Macedonia). Câştigătorul filmelor din secţiunea Timikids va fi decis de public.

Deschiderea oficială a festivalului va avea loc miercuri, 3 octombrie, la Sala 2 a Teatrului Na?ional Timişoara. Timishort se va deschide cu o comedie neagră din Macedonia, The Year of the Monkey/Anul maimuţei, în regia lui Vladimir Blaževski. O satiră politică ‘fină’, despre o prietenie ciudată dintre o maimuţă singuratică şi un paznic de grădină zoologică, care trăieşte într-o lume cu susul în jos, în tranziţie, după cum e ea văzută de un cimpanzeu care reuşeşte să evadeze.

Ca în fiecare an, Timishort a pregătit petreceri şi evenimente alternative pentru publicul din Timişoara: Ediţia din acest an se bucură şi de un special act din partea celor de la Silent Strike, în data de 6 octombrie, la sala Capitol.


DISTRIBUIȚI

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here