3 clădiri potrivite pentru instalarea unui lift panoramic

lift panoramic
sursă foto: pixabay.com

Trăim în era vitezei, în care cele mai importante două criterii folosite pentru a filtra lucrurile care ne plac sau nu sunt timpul pe care suntem nevoiți să îl petrecem pentru a finaliza o acțiune și confortul pe care ni-l poate aduce un anumit produs. Cu alte cuvinte, funcționalitatea și gradul de ușurință la utilizare sunt cele care stabilesc dacă o experiență a fost plăcută sau nu pentru noi.

Alegem ruta cea mai rapidă sugerată pe GPS, facem cumpărături online în magazinele care au aplicații intuitive și foarte simplu de folosit și investim sume importante în perfecționarea unor roboți care să ne ușureze munca în toate domeniile.

După aceleași criterii, unul dintre dispozitivele de care nu ne mai putem lipsi este liftul, mai ales dacă locuim sau lucrăm la un etaj superior al unei clădiri înalte. Timpul economisit pentru coborâre sau urcare este principalul criteriu pentru care orice clădire cu mai mult de patru etaje ar trebui să aibă montat un lift. Dintre toate modelele existente, ascensorul panoramic pare să fie preferat de corporațiile de renume, constructorii inspirați sau lanțurile hoteliere de lux din întreaga lume. Care sunt locurile din care un lift panoramic nu ar trebui să lipsească și, mai ales, de ce, îți vom explica în cele ce urmează.

Centrele comerciale

Mallurile sunt în mod obișnuit locuri aglomerate, în care oamenii caută, mai pe fugă sau mai calmi, cadouri pentru cei pe care îi iubesc sau lucruri de care au nevoie personal. Într-un loc așa cum este un centru comercial, necesitatea unui ascensor este esențială. Sute de pasionați de shopping care calcă zilnic pragurile magazinelor au nevoie să se deplaseze rapid între etaje, cu pungi grele de cumpărături în mâini. Un lift exterior le face experiența cumpărăturilor mult mai plăcută, iar șansele ca aceștia să devină clienți fideli ai locului sunt foarte mari. Mai mult decât atât, un lift panoramic îi poate ajuta, în timp ce urcă sau coboară, să observe și alte magazine de care ar putea fi interesați. Așadar, profitul unui centru comercial poate depinde de facilitățile pe care cei care îl vizitează le au.

La fel de mult contează și buna administrare a sectoarelor unui magazin spațios, adică dispunerea standurilor cu același profil într-o anumită zonă a mallului, așa cum este, de exemplu, un food court, pentru ca cei care vin la cumpărături să ajungă în cel mai scurt timp în locul care îi interesează.

Clădirile de birouri înalte

Angajații companiilor care au sedii în clădiri cu multe etaje ar putea resimți distanța și timpul pierdute până la parter ca fiind o parte negativă a jobului lor. Pauzele de masă pe care aceștia le pot lua sunt limitate ca timp, iar interzicerea fumatului în spațiile publice îi obligă pe cei care sunt în timpul programului de lucru să iasă din clădire pentru satisfacerea acestui viciu. Dacă ar folosi scările, în loc de lift, probabil ar fi nemulțumiți de timpul pierdut astfel.

Un lift panoramic ar aduce un plus de imagine clădirii de birouri, iar cei care îl folosesc ar avea parte de o experiență mult mai plăcută decât în cazul în care ascensorul ar fi unul clasic.

Hotelurile de 4 și 5 stele

Calitatea serviciilor unei unități de cazare nu stă doar în modul în care personalul răspunde cerințelor oaspeților, ci și în facilitățile pe care aceasta le pune la dispoziția musafirilor săi. Desigur, pentru ca un hotel să primească 4 sau 5 stele e necesar ca, pe lângă locuri de parcare sau alte servicii, să aibă și lift. Experiența unui lift panoramic montat într-un hotel de lux este, însă, una deosebită. Pe lângă faptul că oaspeții vor putea admira designul tuturor etajelor inferioare ca poziție celui în care vor sta cazați, aceștia vor avea parte de o senzație inedită pe parcursul utilizării ascensorului, simțindu-se și la propriu, dar mai ales la figurat, la înălțime.

Un lift panoramic ar oferi oricărui utilizator o experiență inedită, iar clădirile în care acesta ar fi montat ar avea un plus estetic inestimabil. Tu ai folosit vreodată un ascensor de acest tip?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here