USR Arad luptă prin parlamentarii săi împotriva abuzurilor PSD asupra justiţiei


Într-un moment trist pentru marea majoritate a românilor, când ar trebui să comemorăm ultimul reprezentant de seamă al dinastiei care a transformat şi modernizat radical România, majoritatea parlamentară încearcă să profite pentru a trece în Parlament legile care să o ajute să-şi subordoneze justiţia.

Deşi majoritatea forţelor politice şi civice transmiseseră un mesaj de decenţă, de îndemn la linişte şi reculegere, coaliţia PSD-ALDE s-a mobilizat, sperând în lipsa de reacţie a opiniei publice, pentru adoptarea de urgenţă a legilor de modificare a justiţiei. Astfel, proiectul privind Statutul Magistraţilor a fost pus pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, PSD cerând votarea acestuia fără citirea amendamentelor şi fără dezbatere. Mai mult, acest proiect a fost înregistrat deja la Senat ca fiind adoptat, în condiţiile în care lucrările în cameră erau departe de a se fi încheiat.
Grupul parlamentar al Uniunii Salvaţi România a manifestat o opoziţie fermă faţă de aceste abuzuri ale puterii.
Deşi au fost frecvent insultaţi de diverşi demnitari ai arcului de guvernare, deputaţii USR au insistat asupra citirii şi votării individuale, în urma unei dezbateri reale, a articolelor şi a amendamentelor propuse. În final, legea nu a mai fost adoptată, din lipsă de cvorum, deoarece orele fiind înaintate, puterea nu şi-a mai putut mobiliza parlamentarii.
Sergiu Vlad, deputat USR Arad: “Nu am crezut că se poate întâmpla aşa ceva în Parlament, în aceste momente atât de triste pentru ţară. Pe de o parte avem exemplul unui om de o moralitate şi o decenţă exemplare, un adevărat rege al românilor, de care ne despărţim în aceste zile, iar pe de altă parte vedem comportamentul oportunist al puterii, care se repede asemenea unei haite de hiene asupra principiilor şi libertăţilor democratice. Proiectul guvernării doreşte să pună magistraţii în subordinea executivului, pentru ca cei care ne conduc să poată să acţioneze fără să se mai teamă de justiţie. Aceste demersuri, dincolo de josnicia şi indecenţa manifestate, vin să pună în grav pericol statul de drept şi apartenenţa europeană a României şi implicit vor afecta viaţa cetăţenilor. Pentru aceasta, voi lupta pe orice cale, alături de colegii mei din USR, împotriva demersurilor PSD-ALDE din aceste zile”.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 08 Decembrie 2017. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.