Schelele targului organizat de Gabriela Firea in Piata Victoriei, ridicate de firma organizatoare dupa ce protestatarii le-au demontat

HotNews.ro

Manifestatiile de protest continua si sambata in fata Guvernului, unii venind inca de la primele ore ale diminetii, moment in care s-au consemnat si dispute cu angajatii PMB veniti sa instaleze targul de Craciun infiintat Gabriela Firea.
 
Ulterior, unii oameni din Piata Victoriei au incercat, potrivit Jandarmeriei, sa impinga gardurile instalate si sa ocupe partea carosabila. De asemenea, putin dupa ora 12.00 a avut loc un incident in care o persoana a spus ca a fost lovita de o alta, interventia jandarmilor ducand la imbranceli. De asemenea, cateva persoane au fost ridicate de jandarmi si duse la sectia de politie. Protestatarii sunt nemultumiti si de decizia primarului general privind Targul de Craciun, considerat o incercaredeaopri protestele contr modificarii legilor justitiei si puterii. Chiar si premierul Tudose a declarat ca nu considera o "decizie inspirata" organizarea unui targ de Craciun mijlocul Pietei Victoria, apreciind ca Gabriela Firea, "isi va da seama ca nu e cea mai inspirata alegere".

15.25 Cei circa 300 protestatari au strigat Firea Demisia! si Elicopterul! (aluzie la fuga lui Ceausescu) in momentul in care angajatii firmei organizatoare incarcau in camion echipamentele demontate de protestatari 

15.24 Firma ASC Systems a ridicat o parte din echipamentele demontate de protestatari si in acest moment o echipa de jandarmi imparte pliante cu sigla Jandarmeriei Capitalei pe care este un citat din John Stuart Mill – “Libertatea ta se termina acolo unde incepe libertatea celuilalt”, iar pe verso sunt 6 recomandari privind participarea la adunari publice”.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 02 Decembrie 2017. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.