Desi UEFA a hotarat sa evolueze pe terenuri neutre

Turcii vor sa joace acasa meciurile din Cupele Europene

Ministrul turc al Sporturilor, Mehmet Ali Sahin, a criticat dur decizia UEFA ca meciurile din cupele europene programate sa se dispute in Turcia sa se desfasoare pe terenuri neutre, din cauza atentatelor comise, saptamana trecuta, la Istanbul, informeaza AFP. “Este o decizie foarte neplacuta, este o eroare”, a declarat Mehmet Ali Sahin, care este si vicepremier al Turciei.
Potrivit lui Sahin, UEFA a “cedat din pacate” in fata terorismului. “Aceasta decizie serveste obiectivului teroristilor, acela de a izola Turcia”, a precizat ministrul Sporturilor.
In urma deciziei UEFA, partidele Galatasaray Istanbul-Juventus Torino, programata in 2 decembrie, si Besiktas Istanbul - Chelsea Londra, de pe 9 decembrie, din cadrul Ligii Campionilor, precum si meciul Maccabi Haifa - FC Valencia, din Cupa UEFA, se vor disputa in afara teritoriului Turciei.

Lucescu considera rusinoasa decizia UEFA

Antrenorul echipei Besiktas, Mircea Lucescu, a calificat drept rusinoasa decizia UEFA, a anuntat cotidianul “Fanatik”.
“Atunci sa ne luam cu totii familiile si sa plecam din Turcia. Nu vreau sa spun nume, dar prin aceasta decizie UEFA i-a favorizat pe unii”, a spus Lucescu. Tehnicianul roman a mentionat ca nu intentioneaza sa paraseasca Turcia, in urma atentatelor. “Dupa atentatul de la Nasiriah italienii nu au plecat de acolo. Ar fi trebuit ca dupa astfel de evenimente, sa ramanem la Istanbul si sa jucam fotbal in continuare acolo. Doar nu o sa plecam cu totii acasa! Noi traim acolo”, a precizat Lucescu.
Mircea Lucescu a precizat ca decizia UEFA a demonstrat o lipsa de respect fata de Turcia si fata de italienii care lucreaza in aceasta tara. “Este o lipsa totala de respect fata de noi. In Turcia lucreaza 20.000 de italieni cu firme mari. Este o lipsa de respect si fata de strainii de aici”, a afirmat Lucescu.

Premierul Erdogan considera ca s-a facut “o eroare foarte grava”

Premierul turc Recep Tayyip Erdogan a calificat hotararea UEFA drept “o eroare foarte grava” si a spus ca, in cel mai scurt timp, ii va contacta pe oficialii cluburilor Juventus si Chelsea, dupa care va cere forului fotbalistic european sa revina asupra deciziei. “Daca acceptam ca in Turcia exista o atmosfera de teroare dupa evenimentele care au avut loc in decursul unei saptamani, inseamna ca cedam in fata terorismului. Este o mare greseala. Nu au luat o decizie dreapta. Sunt convins ca gruparile Besiktas si Galatasaray isi vor apara drepturile pana la capat”, a precizat Erdogan.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 27 Noiembrie 2003. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.