Dinamo - Spartak Moscova (in tur 0-4)

Cu gandul la revansa

Gheorghe Cioranu

Dinamo va sustine, azi, pe stadionul din Groapa, returul dublei manse din turul doi al Cupei UEFA, cu Spartak Moscova. Serios sifonati in prima confruntare de catre moscoviti, care le-au administrat patru goluri, dinamovistii au de luat o revansa mai putin scontata. “Cainii rosii” s-au pregatit in cantonamentul de la Saftica, au revazut pe video partida tur de la Moscova si au vizionat, la Mall, filmul “Calugarul antiglont”, o pelicula cu arte martiale. Jucatorii dinamovisti, desi sunt convinsi de dificultatea partidei cu Spartak, vor fi mobilizati de o prima speciala de 10.000 de dolari la calificarea in turul trei al Cupei UEFA.
Antrenorul Ioan Andone are la dispozitie un lot format din 18 jucatori. Ionut Badea este suspendat pentru patru meciuri din Cupele Europene, fiind eliminat de pe teren (pentru lovirea unui jucator) in meciul din tur cu Spartak. Medicul Liviu Batineanu nu este lipsit de griji inaintea meciului de azi. Barcauan are un hematom pe fesa, iar Semeghin acuza o disjunctie la clavicula. Antrenorul Ioan Andone spera ca, pana la ora meciului oficial, cei doi sa fie refacuti, pentru a putea utiliza formula de baza cu moscovitii. Dupa opinia tehnicianului dinamovist, Dinamo este pregatita pentru a forta calificarea in primavara europeana si afirma ca a invatat din greselile facute in partida tur. El spune ca nu va risca de la bun inceput pentru a forta o victorie categorica, ci se va orienta in functie de ce se va petrece in teren. “Trebuie sa incercam. Am demonstrat in meciul cu Poli AEK ca putem marca trei goluri, important va fi sa nu primim. Va fi important ca toata echipa sa joace si faza defensiva cu aceeasi daruire cu care vom ataca. Daca vom inscrie, atunci cu siguranta ca vom risca. Oricum, vreau sa castigam”, a precizat Ioan Andone. Optimismul a devenit o stare de spirit in Stefan cel Mare. Capitanul echipei, Florentin Petre, crede ca “alb-rosii” sunt in stare de a produce o minune in returul cu Spartak. “Nu stiu care va fi diferenta de scor, insa cred ca vom castiga”, a spus Florentin Petre.

Titov si Kovtun, accidentati

Spartak Moscov a avut un sezon mai putin fast, in campionat a avut o evolutie modesta, fiind eliminata si din Cupa Rusiei, asa ca ultima speranta pentru a evolua si in viitor in Cupele Europene este legata de calificarea in turul trei al Cupei UEFA. In meciul de Cupa, Spartak a resimtit absenta a doi lideri, capitanul Egor Titov si fundasul Iuri Kovtun. Titov s-a accidentat in timpul meciului de baraj dintre Rusia si Tara Galilor. Pentru Kovtun acest sezon s-a incheiat, abia scotandu-si piciorul din ghips. Echipa Spartak Moscova, chiar daca s-a impus in tur cu o diferenta reconfortanta, a venit in Romania cu doua zile inaintea meciului cu Dinamo. Antrenorul Valeri Fedotov a precizat ca nu a venit in excursie, ci sa joace fotbal, deoarece nu se poate spune ca sunt deja calificati. “Nu ne temem, dar fotbalul e plin de neprevazut; asa ca nu se stie niciodata ce se poate intampla”, a afirmat Fedotov.
Moscovitii au efectuat un prim antrenament pe stadionul Giulesti, pe durata a 50 de minute. Egor Titov s-a limitat la exercitii fizice usoare, fiind nerefacut dupa o accidentare la spate. Acest antrenament a fost urmarit de pe margine si de Ioan Andone, care a fost impresionat de tehnica brazilianului Luizav. Antrenorul Valeri Fedotov a mai precizat ca cei mai periculosi dintre jucatorii dinamovisti sunt atacantii Marica, Danciulescu si Niculescu.Partida Dinamo - Spartak Moscova va fi arbitrata de o brigada din Cipru, avand la centru pe Costas Kapitanis, secundat de Andreas Christodoulou si Andreas Xanthou.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 27 Noiembrie 2003. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.