Avocatul lui Jackson sustine ca acuzatorii starului ii vaneaza banii

Michael Jackson ii va infrunta cu fermitate pe oportunistii de orice fel care vor sa-l foloseasca pentru a castiga bani, a prevenit avocatul cantaretului, Mark Geragos, in contextul in care presa urmareste cu aviditate ceea ce i se intampla vedetei, transmite AFP.
“Vreau ca lucrurile sa fie clare”, a declarat avocatul intr-o scurta conferinta de presa de la Los Angeles. “Michael Jackson nu se va lasa folosit (...) de toti cei aflati in cautarea unui castig”, a anuntat el.
Avocatul a lasat sa se inteleaga ca acuzatiile aduse clientului sau, banuit de agresiune sexuala a unui minor, ar fi o incercare de a scoate bani. “Daca exista oameni care cred ca adevarata motivatie pentru ceea ce s-a intamplat pana in acest moment este alta decat banii, atunci acestia traiesc in propriul Neverland”, a spus Geragos, referin-du-se la tara imaginara in care locuieste personajul Peter Pan si dupa care a fost numita resedinta lui Michael. Pana in acest moment, impotriva cantaretului nu a fost initiata nici o procedura civila legata de aceste acuzatii.
Avocatul a amenintat ca ii va urmari in justitie pe toti cei care il considera pe Michael “un bilet de loterie”. “Vom infrunta absolut orice acuzatie pe cale legala”, a prevenit el cu un ton suparat, prevenind presa sa respecte viata privata a clientului sau. “Vom cadea deasupra voastra ca o tona de caramizi daca incercati sa stricati reputatia acestui om si nu-i respectati viata privata. Vom lansa un torent de actiuni in justitie cum nu ati mai vazut niciodata”, a adaugat el.
Aceste amenintari intervin in contextul in care televiziunile americane se intrec in ipoteze, uneori fanteziste, privind locul unde s-ar afla Michael, care nu s-a mai aratat in public de joia trecuta, de la arestarea sa. Ultimele imagini pe care le au televiziunile americane si pe care le difuzeaza la nesfarsit sunt acelea in care Michael intra, incatusat, in biroul procurorului si iese zambind si salutandu-si fanii.
“Nu pot sa va spun unde se afla”, a repetat, marti, pentru AFP, purtatorul de cuvant al cantaretului, Stuart Backerman. (Mediafax)

Vedeta are, insa, datorii de 200 de milioane de dolari

Implicat in mai multe procese si obisnuit sa cheltuiasca peste un milion de dolari pe luna, Michael Jackson a trebuit sa garanteze o parte din colosalele sale datorii cu propriile active, dezvaluie New York Times in editia sa de ieri. Punand cap la cap datele furnizate de consilierii starului, de amicii sai din industria muzicala si de rapoartele de audit financiar, cotidianul evalueaza ca regele muzicii pop are datorii personale care se ridica la circa 200 de milioane de dolari, esalonate pe mai multi ani. Confruntat cu o scadere a vanzarii albumelor, cu sute de procese si ultimele acuzatii de agresiune sexuala asupra unui minor - care ar putea sa-l coste milioane de dolari - Michael Jackson a fost nevoit sa-si satisfaca creditorii din averea sa personala - potrivit revistei Forbes, estimata la circa 450 de milioane de dolari.
Pentru a reglementa aceste probleme, cantaretul le-a oferit drept garantie o serie de active, in special cele 50 de procente ce-i apartin din catalogul Beatles, evaluate la 272 milioane de dolari, mai precizeaza ziarul newyorkez. Un agent imobiliar, citat de cotidian, releva ca Jackson a incercat sa-si vanda ferma pentru 50 de milioane de dolari, dar nu a gasit un cumparator. La inceputul anului consilierii sai i-au cerut sa-si mai reduca exorbitantele cheltuieli personale, dar fara rezultat, relateaza jurnalul.


Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 27 Noiembrie 2003. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.