Padurile harghitene nu mai dau brazi de Craciun

Mai putin de trei mii de brazi de Craciun vor fi scosi la vanzare, in acest an, de Directia Silvica Harghita deoarece padurile si pasunile impadurite au fost retrocedate fostilor proprietari, iar statul nu mai detine decat sub 50.000 de hectare.
Potrivit reprezentantilor Directiei Silvice Harghita, numarul este extrem de mic in comparatie cu anii trecuti, iar aceasta cantitate nu poate sa satisfaca decat partial solicitarile oamenilor. Acestia au precizat ca statul nu mai detine in Harghita decat sub 50.000 de hectare din cele peste 270.000 care-i apartineau, padurile si pasunile impadurite fiind retrocedate fostilor proprietari. Potrivit acelorasi surse, inainte de retrocedarea padurilor catre fostii proprietari se taiau anual din Harghita circa 30.000 de brazi de Craciun. Totusi, Directia Silvica a pregatit pentru anul acesta in jur de 400 de molizi in eventualitatea in care vor exista solicitari in acest sens, iar brazii vor fi vanduti la preturile de anul trecut, variind intre 60.000 si 140.000 de lei, in functie de inaltime.Anual, in Harghita se confisca mii de pomi de iarna taiati ilegal din padurile judetului, numai anul trecut politia ridicand aproape 6.000 de brazi in valoare de cateva sute de milioane de lei. (Mediafax)

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 27 Noiembrie 2003. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.