Conducerea Casei de Asigurari de Sanatate Timis, cercetata penal

(R. B.)

Inspectoratul de Politie Timis a declansat cercetarea penala in cazul unor actiuni ilegale ale conducerii Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Timis, actiuni depistate in urma unui control realizat de inspectorii Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS).
Responsabilii CNAS au descoperit ca institutia a cheltuit ilegal aproape 1,5 miliarde de lei din fondul asigurarilor de sanatate. Banii au fost folositi pentru decontarea serviciilor medicale de permanenta prestate de un centru medical din Timisoara, care, insa, nu avea contract cu institutia la acest capitol, ci doar pentru medicina de familie, a anuntat, ieri, dr. Cristian Celea, seful CNAS.
Casa Nationala a recuperat deja 665 de milioane de lei din suma platita ilegal, iar alte 808,4 milioane vor fi recuperate de la Casa Judeteana prin executare silita. Inspectorii CNAS au mai verificat furnizorii de servicii in asistenta medicala de specialitate din ambulatoriu si din medicina primara.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 27 Noiembrie 2003. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.