Un elev de liceu din Cluj, injunghiat pe la spate de un coleg

ELENA TOPORCEA

Un licean de clasa a XI-a, din Cluj-Napoca, a fost injunghiat, ieri, de un coleg de-al sau. Cei doi baieti erau elevi la Liceul Industrial de Material Rulant, iar in cursul zilei de ieri si-au efectuat, alaturi de restul clasei, practica la SC Remarul 16 Februarie. La finalul orelor intre Varga Janos, in varsta de 17 ani, si colegul sau, al carui nume nu a fost dat inca publicitatii, a izbucnit o cearta. Baietii s-au tot lovit cu pumnii si cu picioarele, pana cand Janos a primit o lovitura de cutit in spate.
Medicul de pe ambulanta care s-a deplasat de urgenta la locul incidentului, Liviu Roba, a declarat ca tanarul a avut “noroc chior”, pentru ca taisul lamei s-a oprit milimetric langa doua dintre vertebrele coloanei. Janos Varga a fost internat la Clinica Chirurgie I, unde i s-au acordat ingrijirile necesare, iar acum se afla in afara oricarui pericol.
Politistii care au preluat ancheta in acest caz au audiat toti martorii - colegii baietilor si pe maistru - dar au declarat ca nu se pot pronunta inca in privinta stabilirii vinovatului, pana nu sunt cercetate toate probele. Rezultatul final al cercetarilor va fi influentat si de numarul zilelor pe care victima le va petrece in spital.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 27 Noiembrie 2003. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.