Nu sunt de piatra si nu le mai ia apa...

Podurile din Medgidia se fura pe baza de comanda ferma

O patrula mobila a Politiei Medgidia a surprins in flagrant o banda de hoti la primele ore ale diminetii de ieri, in timp ce dezmembra, cu ajutorul unor aparate de sudura oxi-acetilenice, un pod metalic pentru trafic pietonal de peste doua tone, ce facea legatura intre Statia de cale ferata Derin si localitatea Dropia, situata la aproximativ opt kilometri nord de municipiul Medgidia.
Primarul localitatii, Gheorghe Panait, a declarat ca paguba este mare atat la propriu, cat si la figurat. “Podul, distrus acum in totalitate, a fost construit in urma cu doi ani si era singura legatura a locuitorilor din Dropia cu lumea civilizata, pe timpul iernii, prin accesul la statia caii ferate Medgidia-Ulcea, caci drumul de pamant este in permanenta impracticabil, dupa ce incep ploile de toamna”.
Marele noroc al locuitorilor din Dropia este ca politistii au fost pe faza si i-au surprins in flagrant, tocmai cand incarcau intr-o furgoneta componentele dezmembrate ale podului. Cei sase hoti, rromi, cu varste cuprinse intre 18 si 23 de ani, si-au recunoscut pe loc fapta si, in mai putin de 12 ore, au achitat intregul prejudiciu evaluat de autoritati la 15 milioane de lei, la casieria primariei.
Primarul Gheorghe Panait spune insa ca nu este pentru prima data cand se confrunta cu un astfel de caz de distrugere si furt din domeniul utilitatilor comunale. “Tot in primavara acestui an am mai ramas fara un alt pod metalic, peste canalul de irigatii, mult mai mare, construit pentru traficul rutier greu, care facea legatura intre fermele de pe camp ale fostului IAS.
Furtul a fost comandat si realizat, dupa cum au dovedit politistii, chiar de catre seful pazei Poligonului militar Tortomanu. Tot asa, omul a recunoscut, a acoperit paguba, dar nu stim sa fi suferit vreo pedeapsa legala, in rest”, a precizat primarul Gheorghe Marin. (Rompres)

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 27 Noiembrie 2003. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.