Politistii spagari din sectorul 3, trimisi in judecata

Cei trei politisti din sectorul 3 al Capitalei, cercetati pentru coruptie au fost trimisi in judecata in stare de arest preventiv, Curtea de Apel Bucuresti urmand sa se pronunte in privinta vinovatiei lor, a informat Ministerul Public.
Astfel, vor fi judecati Ion Coman, pentru complicitate la luare de mita, Mihai Marcel pentru luare de mita si Florian Chirodea pentru luare de mita.
Procurorii au stabilit ca cei trei - de la Politia sectorului 3 Bucuresti - au pretins si primit suma de o mie de dolari de la reprezentantul unei firme pentru a nu-si indeplini sarcinile de serviciu. Mai exact, politistii urmau sa nu intocmeasca actele de constatare a unei infractiuni de evaziune fiscala si a altor nereguli identificate in contabilitatea firmei, in urma unui control care a evidentiat un prejudiciu de aproximativ trei miliarde de lei.
Din actele de urmarire penala reiese ca rezultatele controlului la firma respectiva nu au fost inregistrate in evidentele Politiei sectorului 3, precizeaza sursa citata.
Subcomisarii Mihai Marcel si Ion Coman - care lucrau in cadrul Serviciului Economic al Politiei Sector 3 - au fost arestati la 22 octombrie, iar Chirodea a fost arestat doua saptamani mai tarziu.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 27 Noiembrie 2003. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.