“Violenta in familie” intra in atentia Camerei saptamana viitoare

(G. R.)

Motiunea simpla a liberalilor si democratilor prin care acestia acuza guvernul de incalcarea Legii 217/2003 privind prevenirea si combaterea violentei in familie va fi introdusa pe ordinea de zi de marti a plenului Camerei Deputatilor.
Biroul Permanent al forului legislativ a hotarat, ieri, ca, la dezbaterea documentului, reprezentantii Palatului Victoria vor avea la dispozitie o ora pentru a-si expune punctul de vedere, iar grupurile parlamentare cate 20 de secunde pentru fiecare membru al acestora. Reamintim ca initiatorii motiunii solicita demisia ministrului muncii, Elena Dumitru, pe motiv ca executivul nu a infiintat Agentia Nationala pentru Protectia Familiei, organism cu rol in prevenirea si combaterea violentei in familie. In textul intocmit de catre deputatii PNL si PD se arata ca in Romania, potrivit unui raport ONU, 45 la suta dintre femei au fost abuzate verbal, 30 la suta fizic, iar sapte la suta dintre ele sexual.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 27 Noiembrie 2003. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.