Chiar daca incheie negocierile in 2005

Romania poate adera la UE in 2007- afirma premierul olandez Jan Peter Balkenende

Data de 1 ianuarie 2007 ca termen pentru integrarea Romaniei in Uniunea Europeana poate fi respectata, chiar daca negocierile de aderare s-ar finaliza in prima parte a anului 2005, a declarat premierul olandez Jan Peter Balkenende, la sfarsitul intalnrii cu prim-ministrul Adrian Nastase.
“Nu este sarcina mea sa spun care va fi data de aderare a Romaniei, dar este clar ca s-au inregistrat multe progrese in procesul de integrare europeana”, a spus Balkenende.
Olanda va detine presedintia semestriala a Uniunii Europene in perioada 1 iulie - 31 decembrie 2004.
Premierul Adrian Nastase a reamintit ca autoritatile de la Bucuresti intentioneaza sa incheie negocierile de aderare la UE in cursul anului viitor, inclusiv cu sprijinul Guvernului olandez.
“Este dificil sa spui cand anume o tara este pregatita sa adere la Uniunea Europeana. E dificil de spus daca Romania va fi sau nu pregatita sa adere in 2007. Exista diferente intre standarde de viata fata de statele membre, dar nici nu ne asteptam sa rezolvam, pana atunci, toate problemele de adaptare”, a adaugat Nastase, precizand ca integrarea Romaniei in UE face parte dintr-un proces de reunificare a Europei.
Cei doi premieri au discutat si despre alte subiecte, precum situatia politica din Irak, extinderea Aliantei Nord-Atlantice sau atributiile Organizatiei Natiunilor Unite.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 27 Noiembrie 2003. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.