Astazi si maine, la Cotroceni

Ion Iliescu discuta cu partidele despre alegeri

Presedintele Ion Iliescu va avea la Palatul Cotroceni, consultari cu reprezentantii partidelor parlamentare pe tema legilor electorale si a calendarului alegerilor, a declarat, ieri, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al sefului statului, Corina Cretu.

Corina Cretu a precizat ca aceasta serie de intalniri face parte din seria consultarilor obisnuite ale sefului statului cu partidele parlamentare. Ea a mai spus ca de aceasta data subiectele de discutie sunt la latitudinea partidelor politice, dar ca un loc central il vor avea legile electorale si calendarul alegerilor.
Iliescu nu va avea consultari si cu reprezentantii PSD, deoarece a avut deja o intalnire cu acestia.
Seful statului se va intalni astazi cu liderii UDMR, iar maine cu cei ai partidelor de opozitie.
Presedintele Iliescu a declarat, saptamana trecuta, ca este dispus sa aiba, la data de 28 noiembrie, consultari cu partidele politice parlamentare, una din temele discutiilor putand fi legile electorale si calendarul alegerilor. Seful statului a precizat ca este dispus sa aiba intalniri cu reprezentantii fiecarui partid parlamentar, tinand seama de diversele propuneri pe care le-a primit in acest sens.
PSD a propus initial data de 12 decembrie pentru alegeri parlamentare si prezidentiale si 19 decembrie pentru turul doi al alegerilor noului sef al statului, care a ramas pana in prezent si pozitia oficiala a partidului. Liderul PSD Adrian Nastase a avansat, insa, o varianta de discutii pentru alegeri, si anume alegeri locale si alegeri anticipate parlamentare simultane, in data de 6 iunie. Presedintele Ion Iliescu a spus ca si alegerile prezidentiale ar putea fi tot pe 6 iunie, daca partidele parlamentare vor fi de acord, noul presedinte urmand sa isi preia functia dupa 20 decembrie 2004, cand expira mandatul lui Iliescu. PRM, PD si PNL au sustinut organizarea de alegeri locale la data de 6 iunie 2004, cu doua tururi de scrutin si alegeri parlamentare si prezidentiale la 28 noiembrie 2004, iar turul doi al prezidentialelor la 12 decembrie.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 27 Noiembrie 2003. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.