Ce vraji a mai facut primarul sectorului 5

Vanghelie cumpara aparate de fitness pentru gradinite si construieste WC-uri la preturi de vile

(Adrian Dragut)

Modul in care edilul sectorului 5, Dan Marian Vanghelie, cheltuieste banii “celui mai sarac sector al Capitalei” a intrat din nou in atentia reprezentantilor opozitiei. Intr-o conferinta de presa extraordinara, liderul organizatiei PD sector 5, Dan Liga, a cerut ieri prefectului Capitalei si ministrului MAI suspendarea din functie si anchetarea lui Vanghelie pentru cheltuirea frauduloasa a mai mult de jumatate din bugetul alocat pe acest an primariei. Liderul democrat a prezentat presei cheltuielile bugetare ale institutiei conduse de Vanghelie, precizand ca documentul este “tinut secret”, fiind votat si adoptat fara ca nici unul dintre consilierii locali sa aiba cunostinta despre prevederile sale.
Pe langa banii alocati de primaria sectorului 5 lucrarilor de reabilitare a strazilor, in bugetul primariei figureaza si o serie de “investitii” evaluate la preturi exorbitante. Astfel, un WC public il costa pe Vanghelie cat o vila, adica aproape doua miliarde de lei. De asemenea, pentru o firma luminoasa primaria este dispusa sa plateasca un miliard, iar pentru constructia unei florarii sase miliarde. Aceasta, in varianta Vanghelie, ar fi mai scumpa decat un teren de sport in parcul Sebastian, evaluat la 4,5 miliarde de lei. Fascinat probabil de tehnologia informatiei primarul a decis, de asemenea, achizitionarea a doua “pubele interactive” a cate 100 de milioane fiecare.
Pentru Liceul “Ion Barbu”, primaria nu s-a zgarcit, alocand peste 58 de miliarde pentru dotari. Astfel, potrivit documentelor prezentate de Dan Liga, valoarea portii de handbal este de aproximativ 55 de milioane de lei, a unui fileu de 83 de milioane, a unei banci de gimnastica (4m) de 16,4 milioane, iar a unei porti de fotbal 81,5 milioane. Nici profesorii n-au fost uitati de Marian Vanghelie. Biblioteca directorului costa 43 de milioane, o catedra 10,4 milioane, iar un cuier de perete 15 milioane de lei.
Printre investitiile primarului se mai numara si opt aparate de fitness pentru doua gradinite din sector, a caror valoare este de aproape doua miliarde de lei. De asemenea, copiii beneficiaza de un sistem de escalada de nu mai putin de 215 milioane si de o banda de alergare de 250 de milioane, precum si de biciclete medicinale care costa nici mai mult nici mai putin decat 95 de milioane de lei fiecare. Din documente, aflam ca gradinita 268 avea nevoie si de 6 fotolii de puf evaluate la pretul de 9,8 milioane bucata si de un cub de 41 de milioane.
Consilierul Dan Liga a apreciat ca “Dan Marian Vanghelie risipeste banul public sub obladuirea PSD, a domnului Dan Ioan Popescu si a lui Adrian Nastase, sefii sai supremi” si a adaugat ca va sesiza in cazul Vanghelie Comisiile de abuzuri ale parlamentului, MAI, Curtea de Conturi, PNA si Parchetul de pe langa judecatoria sectorului 5.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 27 Noiembrie 2003. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.