Pensionarii propun ca parlamentarii sa le doneze salariile

Problemele pensionarilor nu vor putea fi rezolvate imediat, chiar daca salariile lunare ale parlamentarilor ar fi donate pentru majorarea veniturilor acestora, a declarat, miercuri, premierul Adrian Nastase.
El s-a intalnit la Palatul Victoria cu o pensionara din Timisoara, Ersilia Gombos, cu care discutase la sfarsitul acestei saptamani, cu ocazia vizitei in judetul Timis, si careia ii propusese sa vina la sediul Guvernului cu solutii concrete pentru majorarea pensiilor. Ersilia Gombos s-a prezentat, ieri, la Palatul Victoria si i-a propus premierului crearea unui fond destinat persoanelor cu pensii reduse, constituit dintr-o cota parte din salariile pe luna decembrie ale parlamentarilor. Premierul i-a explicat, insa, ca salariile celor 500 de parlamentari si ale celorlalti demnitari nu ar fi suficiente pentru cele peste 6 milioane de pensionari din Romania.
“Ideea mi se pare buna, dar ea nu are decat sensul unui simbol. I-am explicat ca si daca am elimina salariile pe o luna ale parlamentarilor, nu am reusi sa asiguram decat un plus de circa 3.000 lei pentru fiecare pensionar”, a spus Nastase. El a amintit ca singura solutie de rezolvare a problemelor pensionarilor este asigurarea cresterii economice continue si crearea de locuri munca. (Mediafax)

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 27 Noiembrie 2003. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.