Muncitorii brasoveni acuza guvernul ca nu a delimitat clar structura parcului industrial de la Roman

(V. M.)

Sindicalistii de la Roman spun ca "este foarte bine" daca se ataca in instanta Hotararea de Guvern privind structura societatii care va administra parcul industrial, desi sustin ca nu au "fost convocati sa sprijine aceasta idee".
Aristotel Cancescu (PNL), presedintele Consiliului Judetean Brasov, anunta, marti, ca intentioneaza sa faca acest lucru, deoarece actul normativ reprezinta "cel mai mare jaf post-decembrist de la Brasov". La randul lui, presedintele PNL Brasov, senatorul Nicolae Vlad Popa aprecia ca parcul industrial va fi impartit intre "membri unui grup de asa-zisi oameni de afaceri, membri si clienti ai PSD".
Sindicalistii brasoveni sustin ca hotararea este incompleta, ea neavand in componenta anumite puncte stabilite anterior cu autoritatile.
"Nu ne-am gandit sa sustinem atacarea in instanta a hotararii. Nu am fost convocati de Consiliul Judetean sa sustinem aceasta idee. Dar este foarte bine daca vor face acest lucru. Actul nu este complet. Hotararea trebuia sa cuprinda si delimitarea parcului industrial, asa cum s-a stabilit. Cand a venit la Brasov, ca imputernicit al primului ministru, ministrul Ioan Rus a indicat altceva in privinta parcului industrial. A fost o lucratura pe la spate, APAPS fiind vinovata", a declarat, ieri, Gheorghe Marmalichi, vicepresedintele Uniunii Sindicatelor Independente de la Roman Brasov.
Parcul industrial va fi administrat de catre societatea comerciala "Pro Roman" SA, ale carei actiuni vor fi detinute atat de proprietarul uzinei, cat si de autoritatile locale din judet. Structura actionariatului si cota de participare la capitalul social al societatii sunt urmatoarele: Consiliul Judetean Brasov (cinci la suta), Consiliul Local al Municipiului Brasov (cinci la suta), Pesaka Astana (firma malaeziana care a preluat, 94,2 la suta din actiunile Roman, cu opt la suta), Universitatea Transilvania Brasov (doi la suta) si Asociatia Pro Brasov (80 la suta). Sindicalistii spun insa ca nu stiu cu siguranta cand va incepe efectiv activitatea in parcul industrial. "Nu se stie cand va functiona parcul industrial. Acest lucru cu atat mai mai mult cu cat astazi se hotaraste una, maine alta", a mai declarat Gheorghe Marmalichi.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 27 Noiembrie 2003. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.