Moda adaptarilor teatrale dupa romanele lui Paolo Coelho

„Diavolul si domnisoara Prym“ a ajuns la Timisoara

Teatrul National Timisoara iese la rampa azi cu o premiera inedita: „Diavolul si domnisoara Prym“ dupa celebrul roman al scriitorului brazilian Paulo Coelho.
Spectacolul Nationalului este realizat in colaborare cu Facultatea de Arte Plastice din Timisoara, in cadrul programului SincretArt, program care isi propune sa provoace dialogul dintre teatru si celelalte domenii artistice, facilitand implicarea tinerilor creatori (artisti plastici, muzicieni, dansatori, designeri, arhitecti etc.) in actul teatral.
Gratie textului extrem de generos al lui Paulo Coelho, in traducerea lui Pavel Cuila si adaptarea pentru scena a Mihaelei Lichiardopol, „Diavolul si domnisoara Prym“ se doreste a fi mult mai mult decat un spectacol de teatru - imagine. Nedorind catusi de putin sa se indeparteze, ca demers artistic, de povestea lui Coelho, miza acestui spectacol ramane lupta perpetua dintre bine si rau, dintre ispita si virtute si, citandu-l pe autor arata „cum poate manipula societatea conceptul «bunatate»“.
„Diavolul si domnisoara Prym“ - un spectacol semnat de regizoarea Mihaela Lichiardopol, secundata de Claudiu Toma si Dan Toma - realizatorii decorurilor, Alina Latan si Ariana Gadea - costume, precum si de compozitorul muzicii, Adrian Ilica. In distributie: Ovidiu Ghinita (Teatrul de Stat Arad), Ana Serghie Ionescu, Laura Avarvan, Alina Reut, Benone Viziteu, Ana Maria Cojocaru si Victor Emanuel Manovici.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 27 Noiembrie 2003. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.