Teatrul National din Craiova

Lumea „Azilului de noapte“, in viziunea lui Claudiu Goga

George Mitricof

La conferinta de presa desfasurata recent la Teatrul National din Craiova, directorul Mircea Cornisteanu a facut cunoscut programul institutiei pana la finele acestui an si in semestrul I din anul 2004.
Astfel, sambata, 29 noiembrie 2003, va avea loc premiera „Azilul de noapte“, de Maxim Gorki, ultima din cadrul proiectului „Mari autori, mari regizori, mari actori“, in regia lui Claudiu Goga si scenografia Liei Dogaru. In a doua decada a lunii decembrie, sub regia asistentului universitar Puiu Serban, de la Academia de Teatru din Bucuresti, care va debuta, cu acest prilej, pe scena Nationalului craiovean, va avea loc premiera „Crima sangeroasa din statiunea violetelor“. Rolurile vor fi sustinute de tineri actori si studentii anului III ai Facultatii de Teatru din Craiova - clasa prof. Ilie Gheorghe.
La data de 5 decembrie 2003 incep repetitiile la premiera „A douasprezecea noapte“ de William Shakespeare, in regia lui Silviu Purcarete. Ele vor fi intrerupte pana la 15 februarie 2004, in aceasta perioada desfasurandu-se repetitiile pentru piesa „Thérêse Raquin“, sub regia lui Gisele Sallin.
Intrucat anul 2004 va fi dedicat implinirii unui veac de la moartea scriitorului rus Anton Cehov, regizorul Mircea Cornisteanu si-a propus, in luna mai, inceperea repetitiilor pentru piesa „Pescarusul“.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 27 Noiembrie 2003. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.