Proiect PHARE de anvergura pentru domeniul audiovizual

Uniunea Europeana finanteaza din fonduri PHARE un proiect intiat de Consiliul National al Audiovizualului ce priveste sprijinirea Romaniei in procesul de adoptare a acquis-ului comunitar in domeniul audiovizualului, a anuntat, ieri, Jonathan Scheele, in cadrul unei conferinte de presa.
Componenta de consolidare institutionala din cadrul acestui proiect, in valoare de peste 676.000 de euro, se desfasoara in perioada 17 octombrie 2003 - 17 octombrie 2004 si cuprinde activitati de asistenta tehnica destinate Consiliului National al Audiovizualului (CNA) si Ministerului Culturii si Cultelor (MCC).
Componenta de investitii a proiectului, cu un buget total de 1,1 milioane de euro (100.000 de euro reprezinta contributia romaneasca) priveste dezvoltarea capacitatii administrative a CNA de monitorizare si control.
„Putem sa felicitam CNA si Romania pentru ceea ce s-a publicat in Raportul de tara despre domeniul audiovizualului si pentru adoptarea legislatiei secundare in baza noii Legi a Audiovizualului“, a declarat Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, in cadrul conferintei care a anuntat aceste proiecte.
In cadrul acestui proiect, timp de un an se vor face patru studii asupra pietei audiovizualului din Romania, cu urmatoarele teme: atitudinea publicului de televiziune, expunerea copiilor la programele radio si TV, analiza tematica a programelor TV si influenta media asupra comportamentului civic si electoral.
De asemenea, vor fi organizate o serie de ateliere de lucru pentru MCC si CNA si dezbateri publice pe teme legate de alinierea legislatiei la standardele europene. (Mediafax)

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 27 Noiembrie 2003. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.