Retrospectiva Hans Mattis Teutsch

Agentia Universitara a Francofoniei si Centrul de Presa al Francofoniei organizeaza, la Universitatea din Bucuresti si la Muzeul Literaturii Romane, „Zilele avangardei“.
Acest program care pune in evidenta contributia suprarealistilor romani la aceasta miscare, este realizat in parteneriat cu Delegatia Wallonie-Bruxelles, Editura Compania, Galeria „Luchian 12“, Institutul Francez din Bucuresti si Muzeul Literaturii Romane.
In cadrul „Zilelor avangardei“ vor fi prezentate o serie de colocvii si expozitii ale artistilor romani ale caror lucrari stau sub semnul suprarealismului.
Cele mai importante evenimente ale acestui program sunt: un colocviu intitulat „Perifeeries des avant-gardes - le cas roumain“, sustinut de cei mai mari specialisti romani si de invitatii francezi Yvonne Duplessis si Francois Buot (autor al lucrarii „Tristan Tzara - Omul care a pus la cale revolutia Dada“); o expozitie a tinerilor artisti romani (ce va fi vernisata maine, la Muzeul Literaturii Romane) si o expozitie retrospectiva Hans Mattis-Teutsch (maine, la galeria „Luchian 12“).
Deschiderea oficiala va avea loc azi la Universitatea din Bucuresti, cu un colocviu sustinut de profesorii Oliver Peyroux, Radu Toma, Caroline de Salaberry si Anuca Ion.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 27 Noiembrie 2003. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.