Ce le-a spus Papa Francisc cardinalilor după alegerea sa

Curierul National

Noul Papă Francisc, la scurt timp după alegerea de miercuri, a glumit către cardinali spunându-le "Dumnezeu să vă ierte", a povestit joi purtătorul de cuvânt al Vaticanului, părintele Federico Lombardi.
"După Conclav, s-a ţinut o cină destinsă în reşedinţa Sfânta Marta", unde erau cazaţi toţi cardinalii, înainte de participarea la alegerea Papei. "iar la final, în timpul unui toast, el le-a spus cardinalilor « Dumnezeu să vă ierte pentru ce aţi făcut»", a povestit părintele Lombardi, potrivit Mediafax.
El a confirmat că Papa Francisc, abia ales, a preferat să se întoarcă la reşedinta Sfânta Marta cu microbuzul, în compania altor cardinali, în locsă ia maşina care era special pregătită pentru el.
Povestind despre primii paşi ai noului pontif, părintele Lombardi a precizat că după rugăciunea "privată" pe care a făcut-o toată dimineaţa în Basilica Sfânta Maria cea Mare, Papa Francisc "s-a oprit la locuinţa funcţionarilor, unde locuia înainte de începerea conclavului", din care cardinalul a trebuit să se mute în reşedinţa Sfânta Marta, aflată în Vatican.
"El şi-a luat lucrurile care îi mai rămăseseră acolo, după care a plătit factura pentru camera sa, pentru a da un bun exemplu, după care s-a întors la Sfânta Marta", a declarat părintele Lombardi, descriind acest gest care demonstrează simplitatea şi onestitatea noului papă.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 14 Martie 2013. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.