Creditele în lei, mai scumpe la Banca Românească

Raluca Dobre

Banca Românească a anunţat că a crescut cu 1,5% dobânda de referinţă a băncii la creditele de consum în lei, cardurile de credit şi overdraft, deşi indicele de referinţă ROBOR din primul trimestru al anului 2008 a crescut cu peste 2.5%. Totodată, banca a redus cu 0.2% dobânda variabilă pentru clienţii cu credite imobiliare în euro, urmând evoluţia indicelui EURIBOR din ultimul trimestru, iar dobânzile variabile aplicabile creditului de consum garantat şi negarantat în euro au rămas nemodificate.
Oferta de credite de consum a băncii a cunoscut îmbunătăţiri în această perioadă, prin lansarea creditelor în EUR şi CHF cu dobânda fixă pe primul an de creditare, care se adaugă deja existentului credit în RON cu dobânda fixă pe primul an.
În paralel, se desfăşoară până la 2 mai 2008 o promoţie prin care clienţii sunt scutiţi de plata comisionului de acordare la creditele de consum. Pentru această perioadă, dobânzile fixe pe care banca le propune clienţilor săi sunt de 7% pentru CHF, 8% pentru EUR şi 10% pentru creditele în RON.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 18 Aprilie 2008. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.