IPO Teraplast a fost subscrisă 95,5%

Investitorii au subscris 95,5% din acţiunile emise prin oferta publică iniţială (IPO) derulată de Teraplast Bistriţa, pentru 47,42 milioane lei, potrivit ordinelor introduse în sistem până la finalul şedinţei de joi, au anunţat reprezentanţii Raiffeisen Capital &Investment (RCI), intermediarul operaţiunii.
"Oferta Teraplast a fost subscrisă în proporţie de peste 100%, însă ordinele introduse în sistem până la finalul şedinţei de joi indică subscrierea a 95,5% din acţiuni, întrucât o parte din subscrieri vor fi validate la închiderea zilei bancare de azi (joi-n.r.), după verificarea existenţei banilor în conturile clienţilor subscriitori. Rezultatele finale vor fi cunoscute cu exactitate abia mâine (vineri. n.r.), când vom termina de introdus în sistem toate ordinele", a declarat pentru Mediafax preşedintele RCI, Dana Mirela Ionescu. Astfel, operaţiunea s-a încheiat cu succes, întrucât au fost subscrise peste 70% din acţiunile emise, condiţie existentă în prospectul ofertei.
Dana Mirela Ionescu a menţionat că preţul de vânzare a acţiunilor este de un leu pe unitate, fiind stabilit la limita inferioară a intervalului de variaţie cuprins între un leu şi 1,4 lei pe titlu. Potrivit prospectului de emisiune, preţul final de vânzare al acţiunilor se stabileşte la nivelul la care acţiunile sunt subscrise de cel puţin trei ori, iar în caz contrar preţul va fi egal cu limita inferioară a intervalului de variaţie. Oferta Teraplast s-a desfăşurat în perioada 7-17 aprilie, firma intenţionând să listeze 20% din capitalul social la BVB. Acţiunile emise de Teraplast în cadrul operaţiunii au ataşate drepturi de alocare, iar acestea ar putea fi tranzacţionate la BVB din 30 aprilie.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 18 Aprilie 2008. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.