De Niro va închide Festivalul de la Cannes

Filmul "What Just Happened ?", o satiră hollywoodiană, cu Robert de Niro în rolul unui producător american ce încearcă să supravieţuiască umilirilor la care este supus în “cetatea filmului”, va fi proiectat în închiderea Festivalului de Film de la Cannes, informează hollywoodreporter.com, citat de Mediafax. Scenariul filmului regizat de Barry Levinson este semnat de Art Linson şi se bazează pe memoriile acestuia în legătură cu experienţele sale de producător, reunite într-o carte al cărei titlu este "What Just Happened?". În film, Robert De Niro interpretează rolul lui Ben, a cărui viaţă profesională şi personală este grav tulburată pe parcursul unei singure săptămâni. Acesta trebuie să termine un film în două săptămâni, în timp ce trece prin cel de-al doilea divorţ din viaţa sa. "What Just Happened?" este un film independent, a fost produs de 2929 Productions, Art Linson Productions şi Tribeca Productions şi va fi lansat de Warner Bros. în cursul acestui an.
În film mai apar Catherine Keener, în rolul unui şef dur al unui studio de producţie, şi alte staruri, precum Sean Penn şi Bruce Willis, care îşi parodiază propriile roluri.
Programul ediţiei a 61-a a festivalului, al cărui juriu va fi prezidat de regizorul nord-american Sean Penn, va fi anunţat pe 23 aprilie.
În programul festivalului a fost inclusă avanpremiera mondială a filmului "Indiana Jones and the The Kingdom of the Crystal Skull" de Steven Spielberg, care va avea loc pe 18 mai. Anul trecut, premiul Palme d'Or a fost atribuit dramei româneşti "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile" de Cristian Mungiu.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 18 Aprilie 2008. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.