Delia Nartea, în "Fata de mătase artificială"

Veronica Marinescu

Foarte talentata actriţă Delia Nartea mai "atacă" un rol pe scenaTeatrului de Comedie: Doris din piesa   "Fata din mătase artificială" de Irmgard Keun, în regia lui Vlad Massaci. Spectacolul va avea premiera oficială  duminică, 20 aprilie, la Sala Studio (ora 19.30). Delia, alias Clara,Luce, Helene, Isabelle, Constanza, Hermia, Katia Volkova, Silvia, Văduva Begbick (din "Galy Gay" de Bertholt Brecht în regia lui Lucian Giurchescu, un rol recent care a mai adăugat un mare succes palmaresului său) va fi chiar "fata de mătase artificială".
Ea locuieşte într-un oraş de provincie şi se mută la Berlin,un oraş care în anii '30 era recunoscut drept locul în care puteai fie să-ţi găseşti norocul,fie să ajungi jos de tot. Un oraş în care te puteai simţi foarte izolat. Mai ales dacă erai o fată drăguţă de provincie,dintr-un mediu proletar, care se visează stea de cinema. Adică o fată de mătase artificială care vrea să devină de mătase naturală. Ce te atrage la Doris este nu doar povestea în care atâţia şi atâtea se regăsesc ,ci simplitatea naivă a modului în care vede lumea. Ce spuneţi de replica ei: "E îngrozitor ce ieftin poţi trăi atunci când eşti bogat"?
Traducerea textului aparţine lui Victor Scoradeţ. Delia Nartea va juca împreună cu Alexandru Conovaru (foto). Scenografia este semnată de Raluca Turliu Cobilanschi. Delia Nartea a interpretat roluri importante din dramaturgia românească (Alecsandri, Muşatescu) şi universală (Shakespeare, Corneille, Goldoni, Eugen Labiche, Bertholt Brecht, etc.) construindu-şi cu minuţie personajele, remarcându-se astfel prin originalitate şi sensibilitate.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 18 Aprilie 2008. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.