Liberalii au validat candidaţii PNL pentru sectoarele 2, 3, 4 şi 5

Preşedintele PNL Bucureşti, Ludovic Orban, a declarat în cursul acestei săptămâni că Biroul Permanent Central al formaţiunii a validat candidaturile lui Dragoş Dincă pentru Primăria sectorului 2, Teodora Bertzi pentru sectorul 3, Andrei Petrescu pentru sectorul 4 şi Cristian Banu la sectorul 5, conform Mediafax.
Liderul liberalilor din Bucureşti a menţionat că PNL are candidaţi tineri, aflaţi în poziţii manageriale, care "vin cu o viziune nouă asupra modului în care trebuie administrate sectoarele". "Ei vor să facă parte din echipa mea şi vor fi capabili să pună în practică alături de mine proiectele pe care le avem pentru Bucureşti", a spus Orban, candidatul PNL pentru Primăria Generală a Capitalei. Întrebat de ce nu a fost validată de BPC candidatura deputatului Mircea Ciopraga pentru Primăria sectorului 3, Orban a precizat că "Ciopraga nu a fost în cărţi" şi că, în urma cercetărilor sociologice privind trei posibili candidaţi, cel mai bun rezultat l-a obţinut Teodora Bertzi, ca recunoaştere a faptului că de peste 10 ani serveşte administraţia.
La rândul său, Teodora Bertzi a spus că este convinsă că poate conduce sectorul 3, aşa cum îşi conduce casa şi familia. "Eu în administraţia locală mă simt ca acasă, sunt convinsă că pot să am argumente pe care să le contrapun celor ale domnului Negoiţă. Cred că în sectorul 3 sunt în stare să conduc administraţia, aşa cum am condus casa şi familia", a afirmat Bertzi.
Întrebat de ce a fost respinsă candidatura lui Adrian Inimăroiu, actualul primar al sectorului 4, liderul PNL a spus că nu este vorba despre niciun fel de respingere.
"Inimăroiu, aşa cum este normal într-un partid democratic, a putut să-şi susţină punctul de vedere. Procedura noastră a fost că Delegaţia Permanentă a PNL sector 4 a propus candidatul, Andrei Petrescu, agreat de conducerea PNL Bucureşti, iar azi, Biroul Politic a validat cu două abţineri candidatura acestuia. Inimăroiu este membru PNL, este colegul nostru", a spus Ludovic Orban. El a adăugat că liberalii din Bucureşti au o echipă de candidaţi definitivată, iar duminică vor organiza Conferinţa PNL Bucureşti, în care vor prezenta rezultatele campaniei de consultare a bucureştenilor, pe care PNL a efectuat-o în ultimele două luni şi în care fiecare dintre candidaţi îşi va prezenta pe scurt programul. La rândul său, Adrian Inimăroiu a spus, la ieşirea din sediul PNL, că în cazul său "s-a întâmplat un lucru asemănător cu ce s-a întâmplat la PSD, cu Sorin Oprescu". "Am fost cel mai bine cotat în sondaje, dar s-a adoptat decizia filialei. Mă aşteptam, sper ca într-o zi, două să se tranşeze. Mai există o discuţie finală. Candidatul filialei nu mai există. Probabil va mai exista o discuţie", a continuat Inimăroiu. El a spus că va rămâne consecvent în intenţia sa de a candida, dar nu ca independent, ci pe listele unui alt partid, în cazul în care PNL îl va refuza. Liberalii au validat candidaţii pentru sectorul 1, actualul primar Andrei Chiliman, şi sectorul 6, secretarul de stat din Ministerul Transporturilor, Antonel Tănase, în Delegaţia Permanentă din 24 martie.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 18 Aprilie 2008. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.