Un nou proiect rezidenţial, de 14 mil. euro, va fi construit în Pipera

Diana State

În cadrul Târgului Naţional Imobiliar (TNI) de la Palatul Parlamentului a fost lansat un nou proiect de către ESOP, şi anume Perla Nord, a cărui investiţie este de 14 milioane de euro.
“Perla Nord reprezintă o investiţie de 14 milioane de euro şi este un complex rezidenţial construit într-o locaţie unde se găsesc clădiri cu regim redus de înălţime, cu multă linişte şi fără aglomeraţie”, a menţionat Irina Petrescu, director departament vânzări la ESOP.
Proiectul se construieşte lângă Lacul Pipera, pe strada George Bacovia, la 5 minute de zona de business Nord - Pipera. Din cauza aglomeraţiei din Bucureşti, din ce în ce mai mulţi oameni aleg să cumpere o locuinţă cât mai aproape de locul de muncă pentru a nu pierde în fiecare zi câte 2-3 ore în trafic.
Prin ESOP, Perla Nord oferă spre vânzare 67 de apartamente în cadrul a 6 clădiri: S+P+3 etaje. Ponderea cea mai mare o reprezintă apartamentele de 3 camere (43 de apartamente), deoarece proiectul vizează familiile care au copii sau şi-i doresc în viitorul apropiat, familiile care vor să meargă într-o zonă cu spaţii verzi. În plus, sunt 14 apartamente de 4 camere şi 10 locuinţe de 2 camere. Fiecare spaţiu locuibil dispune de câte o terasă cu suprafeţe de la 20 până la 90 mp. Apartamentele de la parter dispun fie de terase largi, fie de jardiniere de până la 100 mp. Preţurile de vânzare încep de la 146.000 euro + TVA (având incluse în preţ o boxă şi un loc de parcare). În perioada târgului se oferă condiţii speciale de achiziţie: 15% avans la precontract şi 85% la contractul de vânzare-cumpărare. Lucrările sunt avansate, toate cele 6 clădiri au fost ridicate şi s-au început lucrările la  finisajele exterioare şi interioare. Termenul de finalizare este martie 2009. “Considerăm că în perioada următoare din ce în ce mai multe fonduri care au cumpărat în ultimii doi ani, integral sau parţial, proiecte rezidenţiale off-plan vor începe procesul de vânzare, pe măsură ce lucrările de construcţie se apropie de faza finisajelor sau sunt în curs de finalizare. În cazul de faţă, din totalul de 82 de apartamente construite de developerul Crown Constructions, 80% au fost achiziţionate de fondul de investiţii Tri Investments, iar începând de azi am dat startul campaniei de marketing şi vânzare pentru aceste apartamente”, a mai precizat Petrescu.

TRI Investments a scos pe piaţă proiectele rezidenţiale achiziţonate anul trecut

În contextul în care scumpirea finanţărilor pentru developeri creează primele breşe în piaţa imobiliară din România, Fondul de investiţii Tri Investments din Marea Britanie, prin fondul imobiliar rezidenţial denumit European Residential Property Fund, a făcut anul trecut două achiziţii de proiecte rezidenţiale subliniind rolul din ce în ce mai important pe care fondurile de investiţii îl au pe piaţă. Cele două proiecte rezidenţiale sunt: Eminescu View şi Perla Nord, ambele fiind promovate spre vânzare de compania de consultanţă imobiliară ESOP în cadrul TNI. TriInvestments (TI) a alocat o mare parte dintre fonduri către estul Europei, în special către Cehia şi România. În urmă cu o lună a început procesul de vânzare la Eminescu View, iar odată cu deschiderea TNI a început procesul de vânzare la Perla Nord.

Articol salvat de pe www.curierulnational.ro, ediţia din 18 Aprilie 2008. Acest articol este proprietatea Curierul National si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.