Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
O viata dedicata tarii adoptive

Carol Davila - prenumele sale adevarate erau Carlos Antonio Francesco - este unul dintre cazurile rare, speciale si ciudate, in care tatal este aproape sigur cunoscut, in persoana celebrului si romanticului Franz Liszt, dar mama nu se stie cu certitudine cine a fost, dupa cum reiese din lucrarea “Calatoriile lui Carol Davila”, de Marin Banu Badescu, publicata in 1985, cu ocazia centenarului mortii generalulului. Dupa datele adunate, “banuiala” maternitatii se indreapta spre contesa Marie d’Agoult, cunoscuta in literatura franceza sub pseudonimul Daniel Stern. La 14 ani, pe Carol Davila l-a intalnit rectorul Academiei din Limoges. Mergea pe jos spre Spania, stia numai limba germana si ascundea sub haina bijuterii ciudate si alte lucruri de pret. Adolescentul se stabileste la Nantes, unde trudeste intr-o farmacie, ca practicant. Termina Scoala de medicina si farmacie din Angers, dar a lucrat si in spitalul militar. Apoi devine absolvent al Facultatii de medicina din Paris, iar teza sa de doctorat se numeste “Accidentele tertiare ale sifilisului”. I s-au oferit posturi in Romania si Persia. A ales, insa, si a semnat un contract pe trei ani cu statul roman, ca sef al “Spitalului strajii pamantesti”, cum se chema Spitalul militar din Bucuresti. Dupa nici un an, bolnav de reumatism articular, incepe seria faptelor pentru care merita cu prisosinta recunostinta tarii sale adoptive. Infiinteaza Scoala de mica chirurgie, pe cheltuiala sa, cu biblioteca si muzeu anatomic, apoi Gradina botanica din Cotroceni. Recomanda amenajarea izvoarelor de la Calimanesti ... »
Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

prin alegerile democratice exprimate de romani in ...
Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

Un necunoscut ...
Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

seamana cu chichirau si gotiu ...
Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

plata o primiti de la plicusor ban ...
O nouă seară de protest în Piața Victoriei

2 mai lasa din yarba ...
Klaus Iohannis: Intervenția Jandarmeriei a fost puternic disproporţionată

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Opinii

Eveniment

Economie

Actualitate Companii

Specializat

Politic

Economie mondiala