Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Cine va fi noul președinte al Federației Române de Fotbal (FRF)?

Răzvan Burleanu
Ionuț Lupescu
Marcel Pușcaș

Comentarii (1) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Turism

Turiştii nerezidenţi sosiţi în România în anul 2017 au cheltuit în medie 2183,3 lei de persoană

Turism - Irina Băncilă
(citeste alte articole de acelasi autor »)www.insse.ro

Data adaugarii: 2018-03-17

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


 Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective *) în trimestrul   IV 2017 a fost de 584,0 mii, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 1326,0 milioane lei.

În anul 2017 numărul de turişti nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică colective  a fost de 2749,5 mii, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 6002,9 milioane lei.

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii nerezidenţi în România în trimestrul IV 2017  l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii  (62,6% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 63,1% din total.

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenţi în România l-a reprezentat călătoriile în scop particular (37,4% din numărul total de turişti nerezidenţi), dintre acestea evidenţiindu-se călătoriile pentru vacanţe (65,0%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (56,3%), fiind preferată cazarea cu mic dejun inclus (93,0%). Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 16,3%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 11,6%. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături 42,3% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea de cadouri şi suveniruri, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea alimentelor şi băuturilor 37,1%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 60,6% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru acces în parcuri de distracţii, târguri, cazinourui, săli de jocuri mecanice au reprezentat 46,5% din totalul cheltuielilor pentru recreere.

 

Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, 55,3% şi-au organizat sejurul prin agenţii de turism, iar 29,3% si-au organizat singuri sejurul.


Principalul mijloc de transport utilizat de turiştii nerezidenţi pentru a sosi în România a fost avionul (81,3% din numărul total de turişti). Autoturismele proprii au reprezentat 10,8%, urmate de autocare şi autobuze cu 6,7%, alte mijloace (tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.)

 

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiştii nerezidenţi în România, în anul 2017 l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferinţe, cursuri, târguri şi expoziţii (59,2% din numărul total de turişti nerezidenţi), cheltuielile acestora reprezentând 61,0% din total.

Cel de al doilea motiv al sejurului petrecut de nerezidenţi în România l-a reprezentat călătoriile în scop particular (40,8% din numărul total de turişti nerezidenţi), dintre acestea evidenţiindu-se călătoriile pentru vacanţe (64,6%). Călătoriile în scop particular includ călătoriile pentru vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive, vizitarea prietenilor şi rudelor, tratament medical, religie, tranzit şi alte activităţi.

 

Din totalul cheltuielilor pentru afaceri, ponderea cea mai mare o reprezintă cheltuielile pentru cazare (53,2%), fiind preferată cazarea cu mic dejun inclus (90,2%). Cheltuielile turiştilor nerezidenţi în restaurante şi baruri au fost de 18,2%, iar cele pentru cumpărături au reprezentat 12,2 %. Din totalul cheltuielilor pentru cumpărături 41,3% au reprezentat cheltuielile pentru cumpărarea alimentelor şi băuturilor, urmate de cheltuieli pentru cumpărarea de cadouri şi suveniruri 36,7%. Cheltuielile pentru închirierea de autoturisme au avut o pondere de 54,7% din totalul cheltuielilor pentru transport, iar cheltuielile pentru pentru acces în parcuri de distracţii, târguri, cazinourui, săli de jocuri mecanice au reprezentat 47,3 % din totalul cheltuielilor pentru recreere.

Din totalul nerezidenţilor sosiţi în România, 50,7% şi-au organizat sejurul prin agenţii de turism, iar 31,5% si-au organizat singuri sejurul.

Principalul mijloc de transport utilizat de turiştii nerezidenţi pentru a sosi în România a fost avionul (77,9% din numărul total de turişti). Autoturismele proprii au reprezentat 12,2%, urmate de autocare şi autobuze cu 7,7%, alte mijloace (tren, ambarcaţiuni fluviale, autoturisme închiriate, motociclete etc.)

 

 

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de dragnea brazilianul:
  decat bani aruncati, ce subreta mea!
  2018-03-17, 19:07:08 (adresa: 83.103.229.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Bai idiotule , postac nr. 1 , macar daca ai avea t ...
O vizită finalizată cu prea puține concesii. Emmanuel Macron le-a cerut americanilor «să nu închidă ușa restului lumii»

Un epatic ,mincinos, ipocrit cu o femeie bunica ...
O vizită finalizată cu prea puține concesii. Emmanuel Macron le-a cerut americanilor «să nu închidă ușa restului lumii»

1500 lei si cer 300 . Toata filosofia revedicativa ...
Protest spontan la Electroputere Craiova: Angajaţii cer majorări salariale

GRECIA 14 MARIA 14, GRE.C.I.A. GRE-Georgeta, C-Cre ...
Grecia: Confruntări între militanți ai extremei drepte și migranți în insula Lesbos

TURCIA 11 Hristos 11, Maria 11, Tișbitul 11; TU.R ...
Consiliul Europei - preocupat de alegerile anticipate legislative și prezidențiale în Turcia, anunțate de Recep Erdogan

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Economie

Politic

Actualitate

Turism

IT&C

Retail

Auto