Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (7) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Turism

Senator Nicoleta Ramona Dinu: "Valoarea turismului în economia națională este de 1,3%."

Turism - Irina Băncilă
(citeste alte articole de acelasi autor »)www.cdep.ro

Data adaugarii: 2017-12-04

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

În trimestrul 1 din 2017, peste 4 milioane de români au ales destinații turistice în străinătate.
 Numai 2 milioane de turiști străini au venit în România în primul trimestru din 2017.

Senatorul USR Constanța, Dinu Nicoleta Ramona, lansează în dezbatere publică proiectul 'Turism în România — O nouă abordare economică'. Inițiativa senatorului USR vine în completarea politicilor economice promovate de USR la nivel national și urmărește identificarea măsurilor necesare în vederea dezvoltării sectorului turistic în țara noastră.

'România are un potențial turistic uriaș care, din păcate, nu este exploatat suficient și a fost ignorat cu bună știință de toate guvernările. Anul trecut, în țara noastră au venit puțin peste 10 milioane de turiști străini, în timp ce Ungaria, de exemplu, a fost vizitată de peste 14 milioane de turiști. Valoarea turismului românesc este de 2,3 miliarde de dolari, adică puțin peste 1% din PIB. Din punct de vedere al performanței turismului, România se situează la coada clasamentului, după țări precum Slovenia, Bulgaria, Polonia sau Ungaria. Iar asta se întâmplă pentru că suntem deficitari la capitole esențiale precum calitatea resursei umane, infrastructura de transport aerian și rutier, infrastructura serviciilor turistice', a declarat Senatorul USR.

Senatorul USR susține că pe termen scurt este nevoie să se stimuleze turismul intern și este necesară o cercetare privind experiența și satisfacția vizitatorilor străini, precum și măsurarea intenției de revizitare.

'Sunt încrezătoare că vom identifica soluții atât la nivelul USR, dar și împreună cu reprezentanții asociațiilor din turism, cu operatori și inclusiv cu cei care doresc să contribuie la proiectul Turism — O nouă abordare economică. Voi iniția dezbateri publice la nivelul parlamentului iar concluziile vor sta la baza unor initiative legislative', a mai declarat inițiatorul proiectului.

Doar în primul trimestru din 2017, numărul românilor care au ales destinații turistice în afara țării a fost dublu față de cel al străinilor care au vizitat țara noastră. Exportăm turiști, iar acest lucru afectează economia națională. Problema cu care ne confruntăm este că România nu este suficient de atractivă pentru turiștii străini. și aceasta se datorează indiferenței și incompeteneți în a promova adevăratele valori turistice ale României. În plus, sunt multe cazuri în care standardele naționale sau internaționale nu sunt respectate în cadrul unităților de primire, iar acest fapt afectează în mod negativ activitățile turistice.

Conform aceluiași proiect, obiectivul pe termen lung trebuie să urmărească dezvoltarea imaginii de țară pe patru coordonate: autenticitate, ospitalitate, securitate și sustenabilitatea mediului. Numai în acest fel, susține inițiatorul proiectului, putem vorbi despre promovarea experienței unice oferite de turismul românesc la nivel internațional, cu beneficii economice pentru bugetul național.

Mai mult decât atât, senatorul USR propune ca obiectiv pe termen mediu dezvoltarea unui portofoliu de forme de turism autentic românesc, mai exact, stabilirea unui portofoliu de propuneri unice de vânzare în contextul turismului global.

În Senat, Dinu Nicoleta Ramona este Vicepreședintele Comisiei pentru dezvoltare și strategie economică și membru în Comisia pentru buget, finanțe, activitate bancară și piață de capital. În această calitate, senatorul USR este implicată în dezvoltarea unui cadru legislativ coerent care să sprijine dezvoltarea turismului național, astfel încât acest domeniu economic să devină unul dintre motoarele de creștere sustenabilă a economiei naționale în următorii ani.
 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  pozitia f.p. este in spiritul legalitatii si al bu ...
  Fondul Proprietatea răspunde la acuzaţiile aduse

  chiar daca are cetatenie?! este casatorit?! ...
  Fostul Principe Nicolae al Romaniei: Voi veni înapoi! Sunt alături de țară și popor, cum a fost și bunicul meu

  Romania este republică! ...
  Fostul Principe Nicolae al Romaniei: Voi veni înapoi! Sunt alături de țară și popor, cum a fost și bunicul meu

  Mai intelege dracu ce se intampla la fondul propri ...
  Fondul Proprietatea răspunde la acuzaţiile aduse

  Cetateanul Nicolae nu are ce cauta in Romania. N ...
  Fostul Principe Nicolae al Romaniei: Voi veni înapoi! Sunt alături de țară și popor, cum a fost și bunicul meu

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Economie

  Actualitate Companii

  Politic

  Actualitate