Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Turism

Deschiderea Oficială a Târgului de Turism al României, a 38-a ediție

TurismData adaugarii: 2017-11-16

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Târgul de Turism al României, cel mai mare eveniment autohton dedicat industriei turismului, a fost deschis oficial joi, 16 noiembrie 2017, în Pavilionul C3 al Centrului Expozițional Romexpo.

Dl. Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, a declarat: „Îmi revine deosebita onoare să fiu și astăzi alături de dvs. la deschiderea celei de-a 38-a ediții a Târgului de Turism al României. TTR adună laolaltă 203 expozanți care ocupă 7474 mp. În același timp, există un grad mare de internaționalizare. Vorbim de 11 țări participante, foarte multe autorități publice locale și vreau să-i salut cu această ocazie fiindcă au înțeles că este necesară o promovare susținută și din partea lor. Îmi doresc ca turismul să ajungă să reprezinte o cifră semnificativă din PIB și acest lucru se va întâmpla când locurile de cazare certificate și recunoscute oficial vor corespunde cu statisticile Poliției Române vis-a-vis de turiștii înregistrați. Este posibil ca această manifestare să fie ultima găzduită în aceste saloane și ca următoarea ediție să aibă loc în pavilioanele noi, pentru care deja am semnat procesul verbal de recepție.
"
.

Alin Burcea, Președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) a subliniat că „avem istorie în ceea ce înseamnă târgurile. Pentru noi, anul 2017 a fost un an bun, au fost mai mulți turiști, mai mulți români au plecat în străinătate, mai mulți străini au venit în România. Stăm încă destul de slab la ceea ce înseamnă sosirile de turiști străini în România, chiar dacă avem creșteri mari – 10, 12, 15 procente în fiecare an, pornim totuși de la 2 – 2,2 milioane de turiști, suntem încă destul de în urmă, dar suntem în creștere. Avem de rezolvat două probleme majore noi, ca agenții de turism: în primul rând, garantarea pachetelor plătite de turiști și TVA-ul la comision. Tot turismul românesc are 9%, agențiile încă au 19%”

Cristina Ionela Tărteață, Secretar de Stat în Ministerul Turismului, a declarat că în cadrul Consiliului Consultativ al turismului din care fac parte asociațiile și federațiile din turism „s-au luat cele mai bune decizii pentru a face turismul să meargă. Într-adevăr sunt creșteri în ceea ce privește numărul sosirilor de turiști străini și acest lucru îl spune Organizația Mondială a Turismului care a decretat că din toată Europa de Est România are cea mai mare creștere pe income de 12%. Achiesez la cele spuse de dl. Burcea, ne raportăm la niște cifre destul de mici, dar sper că se vede că încercăm să facem mult mai multe și eu cred că reușim”

Târgul de Turism al României este organizat şi găzduit de Romexpo, în parteneriat cu Camerele de Comerţ şi Industrie din România, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) – partener strategic, Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) şi Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC).
 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Bai nr. 1 , da spune ma si tu ceva odata. Ai acei ...
  Primele reacții din PSD, după condamnarea lui Dragnea ​

  Cea mai pertinenta in a comenta condamnarea lui D ...
  PRESA INTERNAȚIONALĂ, despre condamnarea lui Liviu Dragnea la închisoare

  Citesc si nu imi vine sa cred: SUA se retrage di ...
  Angela Merkel - preocupată de «tendințele agresive» ale Iranului

  Liviu va face puscarie sau arest la domiciliu pe I ...
  Liviu Dragnea, condamnat cu executare!

  BRAZILIA 8 DUMNEZEU 8; Brazilia 8/15 Dumnezeu 8/15 ...
  Brazilia revine în scenă

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate

  Turism

  IT&C