Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Transporturi

Un nou asalt pe frontul taximetriei

Transporturi


Sursa foto: profit.ro

Data adaugarii: 2018-01-22

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Conform unui comunicat de presă transmis de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (C.O.T.A.R), joi seara, a avut loc o altercaţie între şoferii UBER şi taximetrişti.

C.O.T.A.R susţine că acest eveniment a avut loc din cauza vidului legislativ creat de politicienii incompetenţi şi corupţi.
„Am ajuns la bătăi de stradă şi la anarhie, din cauza intereselor politicienilor care au blocat în ultimii ani modificarea Legii Taximetriei. Asistăm la începutul haosului în România, ca urmare a incompetenţei politicienilor din ultimii ani. Se ştie cine conduce firma UBER în România, se ştie că se face lobby, fără a exista o lege în acest sens în România, dar niciun politician nu doreşte să modifice legea, astfel încât să lase autorităţile să oprească pirateria. Ordonanţa de urgenţă promisă de ultimii trei miniştri ai Transporturilor nu s-a mai dat, iar pentru noi este foarte clar că nu există voinţă politică în acest sens. În campania electorală din 2016 am constatat că absolut toţi liderii politici au preluat această temă, de interes la momentul respectiv, apoi au abandonat subiectul. Deputaţii USR au promis că vor depune un proiect de lege, dar nu au mai spus nimic despre această iniţiativă, în ultimele trei luni”, explică Vasile Ştefănescu, preşedinte C.O.T.A.R.

Conţinutul comunicatului de presă

„Trei şoferi ai firmei UBER au bătut un taximetrist, în faţa unui club din Bucureşti. Taximetristul a cerut ajutorul colegilor, care au ajuns la locul faptei să-l salveze pe cel atacat şi au sunat la serviciul unic de urgenţă 112. Şoferii UBER au fugit până la sosirea poliţiştilor şi a ambulanţei SMURD. 
Deputaţii USR şi-au luat angajamentul, la începutul lunii octombrie 2017, că în 30 de zile vor veni cu un nou proiect legislativ pentru Transporturi, dar nici până în ziua de astăzi nu au depus acel proiect pe care şi l-au asumat public, în Comisia pentru Transporturi din Camera Deputaţilor. Transporturile au rămas reglementate printr-o ordonanţă din anul 2011, iar noi înţelegem din această luptă a declaraţiilor, urmată de lipsa totală de acţiune, că parlamentarii au interesul să nu se modifice legislaţia Transporturilor, tocmai pentru a se păstra afacerile nelegale care funcţionează de mai mulţi ani, fără ca aceste afaceri să fie măcar deranjate de controale sau sancţiuni. Aceste fapte sunt posibile tocmai pentru că legislaţia a lăsat mai multe posibilităţi de interpretare în favoarea celor care nu vor să respecte legea.
De asemenea, considerăm corectă decizia PMB de a exclude taximetriştii neautorizaţi şi nelicenţiaţi, precum şi dispeceratele neautorizate. Nu înţelegem de ce mass-media a preluat declaraţii şi explicaţii neconforme cu adevărul, exact de la persoanele care au interesul să susţină afacerile desfăşurate în ilegalitate.
Aplicaţiile se vor putea folosi în continuare, dar oricine va dori să facă această formă de business va trebui să respecte legea, adică să se autorizeze ca oricare alt dispecerat şi, pe cale de consecinţă, să respecte legislaţia din România. Dispecerizarea este prevăzută în lege. S-a scris faptul că Primarul General al Capitalei a propus o nouă modificare prin care serviciile de dispecerat să devină obligatorii pentru toate taxiurile transportatorilor autorizaţi de Autoritatea de Autorizare a Primăriei Municipiului Bucureşti, prevedere care afectează toate aplicaţiile gen Uber, care nu sunt dispecerate. Faţă de această afirmaţie, dorim să facem trimitere atât la Hotărârea nr. 178/2005 a CGMB, care a fost modificată, cât şi la Legea nr.
38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere - acte normative care prevedeau deja obligaţia transportatorilor de taxi de a fi arondaţi unui dispecerat autorizat. Ca atare, şi până la modificarea intervenită ca urmare a deciziei CGMB, transportatorii autorizaţi, pentru a putea deţine o autorizaţie de transport persoane în regim de taxi, trebuiau să fie arondaţi unui dispecerat autorizat, nefiind permisă utilizarea aplicaţiilor de tip Clever Taxi, Star Taxi, Uber, Taxify şi Bla Bla Car, acestea fiind în afara legii. 
C.O.T.A.R. cere măsuri de urgenţă şi va continua protestele, în perioada următoare, pentru eliminarea din lege a sintagmei „în mod repetat”, cea care din 2015 face imposibilă intervenţia organelor competente pentru amendarea şi eliminarea de pe piaţă a celor care fac piraterie în transporturile rutiere de persoane, pentru respectarea hotărârii Curţii Europene de Justiţie, hotărâre care spune foarte clar că aceste aplicaţii gen UBER sunt de fapt firme de transport, intermediază comanda dintre un potenţial client şi... „şofer”  sau taximetrist”.

UBER susţine că informaţia nu este adevărată

Oficialii companiei UBER au declarat că această informaţie nu este adevărată şi că, în urma unor verificări, cele trei numere de înmatriculare care apar pe înregistrarea video nu se află în baza de date a companiei.
“Informaţia nu este adevărată. Am făcut verificări şi cele trei numere de înmatriculare care apar în înregistrarea video nu se află în baza noastră de date cu şoferi parteneri. Întotdeauna vom condamna ferm orice formă de violenţă şi credem că Bucureştiul are nevoie şi de servicii de taxi şi de soluţii alternative de transport, precum UBER” , au declarat oficialii Uber Romania.

UBER a declarat că autorităţile au solicitat informaţii în legătură cu trei numere de înmatriculare 

Mai târziu, UBER a declarat că autorităţile au solicitat informaţii în legătură cu trei numere de înmatriculare asociate incidentului, diferite de cele care apar în filmare. Conform UBER, două din cele trei numere se află în baza lor de date.
„Vă informăm că, între timp, autorităţile au venit către UBER cu o solicitare oficială de informaţii privind trei numere de înmatriculare asociate incidentului, diferite de cele care apar în video. Confirmăm că două dintre cele trei numere din solicitarea poliţiei se află în baza noastră de date şi colaborăm cu autorităţile pentru a ajuta la elucidarea cazului. Până la clarificarea situaţiei, cei doi parteneri au fost dezactivaţi. Pe de altă parte, avem suficiente motive să credem că a fost vorba despre o provocare. Uber condamnă ferm orice formă de violenţă, indiferent împotriva cui este îndreptată” , au declarat oficiali UBER.

Vasile Ştefănescu: “Suntem europeni doar la obligaţii, dar la drepturi nu mai suntem”

“Piraţii, pe lângă că sunt susţinuţi politic, spun că declaraţiile C.O.T.A.R sunt mincinoase, iar apoi aceştia revin şi spun că două din trei numere le aparţin şi că sunt parteneri UBER. Ei spun că au dezactivat aceşti doi parteneri. Au dezactivat două persoane care fac taximetrie ilegală. Am ajuns să nu se mai respecte legile europene? Suntem europeni doar la obligaţii, dar la drepturi nu mai suntem”, a declarat Vasile Ştefănescu, preşedinte C.O.T.A.R.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 2 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  huligani faradelege ...
  Incredibil! Bugetarii din România care au refuzat minivacanţa guvernului de Sfânta Maria

  patru zeci de mii abuza de jandarmerie ...
  Peste 40.000 de cetățeni sesizează ONU, după abuzurile Jandarmeriei

  Obama a data unda verde pt instalarea socialismulu ...
  E oficial! SUA se îndreaptă spre socialism: Un prestigios sondaj Gallup explică noile preferinţe ale generaţiei Millennials

  ceea ce tie nu ti place altuia nu i face ...
  SUA condamnă sancţiunile impuse de către Turcia asupra importurilor de automobile, alcool şi tutun

  2 = o societate de huligani ...
  Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Actualitate Companii

  Politic

  Economie mondiala

  Business Style

  Actualitate

  Turism

  IT&C

  Transporturi

  Retail

  Auto

  Real estate

  Extern

  Util

  Publireportaj