Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (7) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria Transporturi

Federatia Operatorilor Romani de Transport nu mai tolereaza transportul de pasageri nereglementat si solicita interventia urgenta a Guvernului

Transporturi - Curierul Naţional
(citeste alte articole de acelasi autor »)www.revista-patronatelor.ro

Data adaugarii: 2017-12-04

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

  Toti prestatorii de servicii arondati platformelor de ridesharing desfasoara activitati ce necesita autorizare si concureaza neloial companiile de transport rutier de pasageri in regim de taxi si inchiriere.

         Fenomenul platformelor on-line de tip ridesharing a luat o mare amploare la nivel national si este astazi in plina expansiune, fara ca institutiile abilitate sa reglementeze si sa controleze domeniul transporturilor de pasageri, sa intervina pentru intrarea acestora in legalitate.

         Black Cab, Uber, Blabla Car, Taxi Fy si altii, au intrat nestingheriti in zona serviciului public de transport pasageri in regim de taxi si inchiriere, fara a trece prin filtrele impuse si aplicate domeniului de actele normative in vigoare. Utilizand masini second -hand detinute de persoane fizice sau juridice neautorizate pentru desfasurarea acestor activitati, acestea au inceput deja sa promoveze incasarea cash la sofer si tips-ul pentru a atrage cat mai multi clienti, distorsionand complet serviciul de taximetrie, afectat ani la rand de grupurile de interese de tip mafiot, coruptie si abuzuri in legiferare si reglementare, atat la nivel local cat si in Parlament.

         Ani la rand, legea in domeniul taximetriei s-a facut de acelasi grup de interese, deghizat in asociatie si ulterior federatie, care prin trafic de influenta si acte de corupere a „sistemului” a reusit sa puna pe butuci ceea ce ar fi trebuit sa fie un serviciu public in interesul cetatenilor, la un nivel de siguranta si confort in concordanta cu nevoile pasagerilor.

         De aceasta situatie profita acum cei ce au gasit bresa pseudolegala corespunzatoare si care profita de lipsa de informare a pasagerilor ce par total neinteresanti pentru autoritatile paralizate si derutate care parca nu mai urmaresc nici macar partea pecuniara ce ar putea fi direct obtinuta prin reglementare.

         F.O.R.T. solicita atat Guvernului Romaniei cat si CGMB o interventie prompta prin care fie sa reglementeze/autorizeze transportul desfasurat sub umbrela acestor platforme, fie sa elimine toate barielele birocratice impuse celor ce inca spera sa desfasoare activitati de taxi si inchiriere in conditii de concurenta loiala.

Toti conducatorii auto ce desfasoara activitati de transport pasageri trebuie sa treaca prin toate verificarile si atestarile din domeniu iar vehiculele trebuie autorizate pentru a presta servicii de ridesharing, indiferent de modul in care se face comanda de catre client.

         F.
O.R.T. atrage totodata atentia factorilor decizionali si fata de faptul ca aceleasi grupuri de interese ce au distrus taximetria, incearca acum prin toate mijloacele sa se foloseasca de subiectul ride sharing pentru a promova modificari legislative in interes personal.

         Patronatele din domeniul taximetriei, membre F.O.R.T. considera ca este imperios necesar ca modificarile legislative ce urmeaza sa se faca in Parlament sa urmareasca strict interesul celor ce beneficiaza de serviciile publice de taxi si inchiriere protejand insa prestatorii de astfel de servicii de concurenta neloiala.

         F.O.R.T. solicita totodata, in mod public, Directiei Nationale Anticoruptie sa verifice modalitatea prin care factorii responsabili in domeniu, din cadrul autoritatii locale a Capitalei si-au exercitat in ultimii ani si isi exercita si in prezent atributiile in domeniu.

         Adresa transmisa Guvernului precum si raspunsul aferent acesteia urmeaza sa fie prezentate presei prin intermediul unei informari de presa.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Romania este republică! ...
  Fostul Principe Nicolae al Romaniei: Voi veni înapoi! Sunt alături de țară și popor, cum a fost și bunicul meu

  Mai intelege dracu ce se intampla la fondul propri ...
  Fondul Proprietatea răspunde la acuzaţiile aduse

  Cetateanul Nicolae nu are ce cauta in Romania. N ...
  Fostul Principe Nicolae al Romaniei: Voi veni înapoi! Sunt alături de țară și popor, cum a fost și bunicul meu

  Legea zice ca primaria trebuie sa verifice asigura ...
  Persoanele fizice şi juridice sunt obligate să îşi asigure împotriva dezastrelor naturale toate construcţiile cu destinaţia de locuinţă

  Se vorbeste mult de necesitatea de a folosi bicicl ...
  5 motive pentru care sa porti casti pentru bicicleta

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Economie

  Actualitate Companii

  Politic

  Actualitate