Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Care sunt soluţiile pentru eficientizarea sistemului sanitar?

Scăderea birocraţiei
Creşterea transparenţei
Construcţia de spitale noi
Modernizarea spitalelor vechi
Parteneriatul public privat

Comentarii (7) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro




« Alte articole din categoria Specializat

Grundig - europenii irosesc peste 4 kg de mancare lunar

Specializat



Data adaugarii: 2017-10-20

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Grundig, producător global de aparate electrocasnice şi electronice, își reconfirmă angajamentul în combaterea crizei globale a risipei de alimente, prin lansarea inițiativei „Respect food”, marcată de filmul manifesto „I am Food”, cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentelor. 

Astfel, Grundig încurajează consumatorii să se implice activ în lupta împotriva risipei de alimente, prin adoptarea unui stil de viață sustenabil, pornind de la deviza „Irosirea alimentelor înseamnă irosirea vieții”. Platforma globală respectfood.com include informații și sfaturi despre adoptarea unui stil de viață sustenabil, dar și rețete de preparate culinare ce ajută consumatorii să reducă risipa de hrană. Mai mult, prin intermediul platformei www.grundig.com/ro/respectfood, mesajul campaniei este amplificat la nivel local. 

Un studiu la nivel european realizat de Grundig, care analizează atitudinea consumatorilor față de risipa de alimente, confirmă că aproape o treime dintre europeni irosesc în medie peste 4 kg de alimente pe lună. Consumatorii invocă lipsa timpului și stilul de viață agitat. Totuși, același studiu relevă faptul că 90% dintre aceştia se arată preocupați de cantitatea de hrană pe care o irosesc.

Consumatorii care au copii au un motiv suplimentar pentru limitarea risipei de alimente: 84% au declarat că este foarte important să transmită copiilor importanţa unui stil de viaţă sustenabil (81%), să devină responsabili cu banii (63%) și să protejeze mediul înconjurător (55%).

Hakan Bulgurlu, CEO Arçelik Group, din care face parte Grundig, a declarat: „Soluția este clară! Lupta împotriva irosirii alimentelor începe acasă. Ca brand global și responsabil, Grundig militează pentru diminuarea risipei alimentelor. Prin intermediul mesajului campaniei noastre, şi anume ”Irosirea alimentelor înseamnă irosirea vieții”, încurajăm pe toată lumea să prețuiască hrana, deoarece aceasta este singura modalitate de a transforma planeta noastră în cea mai bună casă pentru noi."

Conform datelor ONU, în fiecare zi producem suficient pentru a hrăni 12 miliarde de oameni și, totuși, o treime dintre alimente este risipită. Aproape 1 miliard de oameni suferă de subnutriţie, în timp ce 30 - 50% din cantitatea totală de alimente aruncate provine chiar din bucătăriile noastre.

„Trebuie să ne schimbăm modul de gândire, să ne asumăm responsabilități. Este important să reamintim lumii că hrana este o resursă limitată, de aceea ar trebui să acordăm o deosebită atenţie la ceea ce punem în coșul de gunoi.
Prin adoptarea principiului Zero Waste Food  chiar şi pentru o zi pe săptămână, putem avea o contribuţie semnificativă. Îi invităm pe toți să se alăture luptei noastre împotriva risipei de alimente.", a încheiat Hakan Bulgurlu.

Punând conceptul  de „acasă” în centrul filosofiei sale, Grundig vine în sprijinul consumatorilor cu o serie de sfaturi care să îi ajute să optimizeze consumul de alimente și să reducă cantitatea de mâncare irosită.

Sfaturi pentru diminuarea irosirii alimentelor

Punerea în practică a principiului FIFO
În finanțe, FIFO înseamnă First In – First Out (primul intrat, primul ieșit); primele bunuri achiziționate sunt, de asemenea, primele bunuri vândute. Aplicați aceeași regulă în frigider! Când despachetați produsele alimentare, mutați produsele vechi în partea din față a frigiderului și puneți produsele noi în partea din spate. Astfel, veți putea consuma totul în timp util.

Combaterea ideilor preconcepute
Încercați să alegeți și fructele sau legumele mai puțin estetice, care de multe ori rămân în urmă la magazine. Acelea dintre ele care nu arată bine nu sunt neapărat deteriorate sau necomestibile, ci pot fi la fel de nutritive precum cele care arată bine și, de cele mai multe ori, sunt chiar mai ieftine.

Fiți eficienți
Gătiți toate părțile comestibile ale legumelor. Lăsați obiceiurile vechi și încercați să profitați la maximum de legumele și fructele de care dispuneţi. Dacă gătiți morcovi, utilizați și frunzele într-o salată. Posibilităţile sunt infinite, îndrăzniţi să vă folosiţi imaginaţia. 
 
Informații suplimentare:
• Europenii au declarat că alimentele cel mai frecvent irosite sunt fructele (51%) și legumele (52%).
• Alte alimente des irosite sunt pâinea (38%) și produsele lactate (17%). Dulciurile se situează la polul opus, fiind cel mai puţin rispite (doar 3%).
• Conform studiului, europenii aleg dacă aruncă sau nu un aliment bazându-se pe aspect (57%), în timp ce în numai 16% dintre cazuri motivul invocat este termenul de valabilitate. 
• 61% dintre europeni încearcă să consume alimentele în apropierea datei de expirare.
• 36% din europeni cred că irosesc prea multe alimente, dar numai 56% dintre aceștia sunt îngrijorați de cantitatea pe care o risipesc.
• 84% dintre europeni sunt de acord că este important să le transmitem copiilor importanța unui stil de viaţă sustenabil, cu accent pe nevoia reducerii la minimum a risipei de alimente.

 
  • Currently nan/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Noteaza articolul.

 



Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

    Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


    Recomandat Curierul National
    Ultimele comentarii:

    cel mai avantajos este sa fii microintreprindere! ...
    Salariaţii aleg independenţa fiscală

    decat dupa ce a cumparat cine trebuie! ...
    Încep exproprierile pentru construcţia de autostrăzi

    remember 2008, 2009, 2010! in curand se va opri ro ...
    Salariul mediu brut a ajuns la 3327 lei

    Slaba miscarea cu IT-ul asta. Cu o floare nu faci ...
    Industria IT şi-a dublat veniturile în 6 ani. Piaţă de 5 miliarde de euro în România

    Ce conteaza salariul brut daca sunt doar 3 salaria ...
    Salariul mediu brut a ajuns la 3327 lei

    Top articole:

    Afişează articolele cele mai:
    Votate | Comentate | Expediate

    Radio Sud

    Tipografia de Sud
    Orologia Primo minuto

    Sumarul ediţiei: