Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Specializat

Cum se transformă departamentul de HR într-un adevărat Big Brother?

Specializat - Adrian Ungureanu / adrian.ungureanu@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2014-03-11

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Soluţiile software uşurează munca angajaţilor, dar permit managerilor să stea cu ochii pe ei
Echipamentele de teleprezenţă te fac accesibil oricând, iar camerele de securitate sunt un instrument de supraveghere a angajaţilor
Aplicaţii mobile pot monitoriza activitatea angajaţilor chiar şi atunci când sunt pe teren


Există multe metode de supraveghere a angajaţilor, pe lângă sistemele de pontaj şi sistemele de supraveghere video, chiar şi uneltele care ar trebui să vină în ajutorul angajaţilor putând fi utilizate ca metode de supraveghere. Tehnologiile software sunt tot mai utilizate, de către tot mai multe departamente de HR din întreaga lume.
Companiile mari, cu mulţi angajaţi şi care desfăşoară multe proiecte, pot utiliza astfel de tehnologii pentru a ţine evidenţa progresului în muncă al angajaţilor.
Un studiu realizat de compania SAP, furnizor de soluţii software pentru mediul de business, poate publica recent un studiu care afirmă că aproape 50% din directorii de HR din întreaga lume adoptă strategii bazate pe tehnologiile software.
Aceştia dădeau exemplu soluţiile software precum cele de eLearning, instrumentele colaborative sau aplicaţiile care creează medii asemănătoare reţelelor de socializare care pot ajuta angajaţii, acestea având şi o componentă care poate fi exploatată ca metode de monitorizare a personalului.
Fără a ne explica detaliile acestei componente, cei de la SAP ne-au explicat în ce fel pot fi tehnologiile software utile pentru companii. Pe lângă faptul că permit angajaţilor să participe într-un număr mai mare la îndeplinirea aceloraşi obiective, instrumentele colaborative permit managerilor să monitorizeze îndeplinirea lor şi să identifice angajaţii care nu sunt motivaţi să participe eficient la afacere. "În ceea ce priveşte instrumentele colaborative, acestea sporesc gradul de eficienţă a proceselor de HR, reduc costurile alocate training-urilor şi cresc nivelul de productivitate şi implicare a angajaţilor. Prin intermediul acestor instrumente, angajaţii au posibilitatea de a crea şi a partaja obiective de performanţă şi dezvoltare, în timp ce managerii au acces la instrumente analitice prin care să monitorizeze îndeplinirea acestor obiective şi să identifice angajaţii care nu sunt motivaţi să participe la derularea eficientă a business-ului", ne-a explicat Luminiţa Scarlat, senior presales consultant la SAP România.
De asemenea, angajaţii au posibilitatea de a colabora eficient pentru diferite activităţi, primesc notificări doar cu privire la conţinutul relevant pentru ei şi pot intra în legătură cu alţi experţi, ceea ce conduce la sporirea gradului de eficienţă în muncă.

Aplicaţiile mobile care îţi spun unde eşti

Cei de la Nexus Electronics tocmai au anunţat lansarea unei aplicaţii mobile care va permite o monitorizare îndeaproape a angajaţilor chiar şi atunci când ei sunt în mişcare.
Dacă angajaţii mai reuşeau să fure câteva minute din timpul de lucru în teren pentru interesele personale, de acum conducerea companiilor va putea vedea tot ce mişcă fiecare, cu aplicaţia Nexus Locator pentru sistemele de operare Android.
Aplicaţia poate fi instalată pe telefonul de serviciu, sunt transmise date către sistemul Nexus GPS Tracking, care concepe rapoarte de monitorizare şi informează persoanele autorizate de "plimbările" fiecărui angajat. Sunt înregistrate în timp real viteza de deplasare, perioadele de staţionare sau traseul parcurs într-un interval de timp, precum şi atingerea punctelor de interes pentru companie (hot spots). Marja de eroare a înregistrărilor este de până la 5 metri. Aplicaţia nici nu necesită conexiune permanentă la reţeaua GSM.
Există opţiunea de a înregistra datele în telefon pentru a fi trimise la server atunci când dispozitivul este conectat la o reţea WiFi. Cele mai importante funcţii sunt: (1) ultima locaţie, (2) sumarul de activitate, (3) alarmă viteză, (4) alarmă la pornire, (5) alarmă la oprire şi (6) alarmă de accident.
Companiile obţin o perspectivă amplă asupra productivităţii angajaţilor. Astfel, costurile sunt reduse, timpul de lucru este optimizat, iar numărul de ore suplimentare scade. Contul de pe gpstracking.ro poate fi accesat de supervizori de pe laptop, tabletă sau telefon mobil.
Prin intermediul acestei soluţii simple, uşor de implementat, companiile vor avea un control ferm asupra resurselor umane şi auto, iar munca de teren va fi mai puţin stresantă pentru angajaţi, chiar dacă pauzele vor fi mai puţine. Aplicaţia Android poate fi descărcată gratuit de pe Google Play Store!

Echipamentele de videoconferinţă şi camerele de supraveghere

În ceea ce priveşte echipamentele hardware, sistemele de videoconferinţă sunt utilizate de un sfert din companiile de la nivel global. Astfel de echipamente sunt mult mai eficiente decât telefoanele, deoarece se bazează pe comunicaţii video, ceea ce îi permite angajatorului sau directorului de HR să vadă dacă angajatul se află la locul de muncă.
Sistemele de supraveghere video, care au ca rol principal protecţia firmei şi a angajaţilor firmelor, pot fi de asemenea metode de monitorizare a angajaţilor. Aceasta este o metodă care poate valida prezenţa angajaţilor la locul de muncă şi/sau dacă aceştia îşi desfăşoară activitatea în mod corespunzător. Această metodă este o practică tot mai curentă chiar şi în România.
Echipamentele de pontaj sunt deja tehnologii depăşite şi care, la fel ca şi camerele de supraveghere, sunt metode de monitorizare pe care angajaţii le conştientizează.

Tehnologiile software vin prin cloud şi pot fi implementate imediat

Prin intermediul acestor tehnologii, angajatorii se pot asigura că angajaţii au acces la informaţii relevante şi la părerile altor experţi în domeniu, ceea ce conduce la decizii mai rapide şi mai bune la nivelul companiei şi la creşterea gradului de eficienţă în cadrul afacerii. Datorită modelului de livrare în cloud, investiţiile necesare din partea companiilor private pentru utilizarea unor asemenea tehnologii software sunt reduse, iar timpul alocat pentru implementare este diminuat considerabil. Aceste tehnologii sunt deja atractive. Potrivit studiului, 47% dintre directorii de HR chestionaţi vor să adopte strategii bazate pe tehnologiile software. Directorii se bazează în implementarea acestor strategii şi pe faptul că noua generaţie este atrasă de utilizarea noilor tehnologii
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 5 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Vom vota doar cu cei ce vor desfiinta "pensile spe ...
  Pensie specială uriașă, în Dolj: 24.300 de lei net pe lună

  Titlul nu are legatura cu continutul... ...
  Mașinile diesel anunțul a fost făcut de comisarul european! Cât mai ai voie să circuli în România...

  Si totusi de ce se evita a se spune numele persoan ...
  Detalii EXPLOZIVE din dosarul lui LIVIU DRAGNEA! Judecătorii ar fi cerut PROTECŢIE

  Am evaluat cu 3 articolul pentru ca nu se pune pro ...
  Detalii EXPLOZIVE din dosarul lui LIVIU DRAGNEA! Judecătorii ar fi cerut PROTECŢIE

  Si totusi de ce se evita a se spune numele persoan ...
  Detalii EXPLOZIVE din dosarul lui LIVIU DRAGNEA! Judecătorii ar fi cerut PROTECŢIE

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment

  Economie

  Finante Banci

  Piata bursiera

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Economie mondiala

  Actualitate

  Retail

  Extern

  Gadgeturi