Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Considerați normal să plătiți vizita la medicul de familie?

Da
Nu
Casa de Sănătate trebuie să intervină

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Curierul contabilului

Federaţia Internaţională a Experţilor Contabili Francofoni (FIDEF): 30 ani de normalizare contabilă

Specializat - Direcţia Comunicare CECCAR
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2011-06-16

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Creată în 1981, Federaţia Internaţională a Experţilor Contabili Francofoni reuneşte organizaţii profesionale contabile reprezentând peste 60.000 de profesionişti contabili, precum şi institute naţionale de normalizare contabilă şi institute de învăţământ, din 35 de ţări din patru continente.
Profesia contabilă din România este reprezentată la FIDEF de 10 ani prin CECCAR, la care, începând din anul 2006, s-a alăturat şi Camera Auditorilor Financiari din România; de 5 ani preşedintele CECCAR face parte din Consiliul de Administraţie al acestei importante structuri regionale recunoscută de IFAC - Federaţia Internaţională a Contabililor.
Scopul FIDEF îl reprezintă dezvoltarea cooperării între organismele profesionale de expertiză contabilă din statele membre ale Organizaţiei  Internaţionale a Francofoniei sau care folosesc limba franceză.

În acest scop, FIDEF desfăşoară orice activitate care vizează dezvoltarea competenţelor şi deontologiei profesionale, promovarea pe lângă autorităţile de normalizare şi supraveghere a concepţiilor comune membrilor săi în ce priveşte practicile profesionale, precum şi schimbul de informaţii şi de bune practici între membrii săi.
Structură de schimburi şi cooperare în sânul comunităţii lingvistice francofone, FIDEF îşi fundamentează acţiunile în jurul a 5 obiective majore:
- garantarea recunoaşterii şi autorităţii profesiei contabile francofone;
- promovarea normalizării contabile în toate ţările francofone;
- traducerea normelor internaţionale de contabilitate şi audit;
- asigurarea pentru profesioniştii contabili francofoni a unui nivel de competenţe tehnice omogene, recunoscut pe plan internaţional în concordanţă cu nevoile economiilor din ţările membre;
- contribuţia la armonizarea internaţională în domeniul contabilităţii şi auditului;
Pentru atingerea acestor obiective FIDEF desfăşoară, singură sau în cooperare cu organismele membre, activităţi precum elaborarea sau traducerea de lucrări şi ghiduri, participarea la acţiuni de coordonare regională şi sprijinirea creării de structuri regionale, dezvoltarea legăturilor între organismele membre etc.
În cadrul organismelor internaţionale ale profesiei contabile (IFAC, IASB, etc.), FIDEF este un susţinător al unui mod de abordare bazat pe luarea în mai mare măsură în considerare a diversităţii culturale, solicitând utilizarea tuturor limbilor de lucru  ale Naţiunilor Unite şi o componenţă mai echilibrată a diferitelor structuri de lucru ale acestor organisme.
La aniversarea a 30 de ani de la crearea FIDEF, profesia contabilă din România se alătură organismelor profesionale din cele 35 de ţări în eforturile acestora de a contribui la o normalizare contabilă şi o raportare financiară, sănătoase, în interesul dezvoltării economiei, civilizaţiei şi progresului
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  toate parlamentele post 2009 sunt ilegitime si lov ...
  Andreea Paul: Cerem fiecărui demnitar român: Raportul anual de activitate însoțit de Raportul cheltuielilor publice cu mandatul său și o lege pentru sancționarea celor care nu o fac!

  daca dragnistii nu-si vor lasa pasnic labele de pe ...
  Numeroase grupuri de manifestanti din tara au ajuns la Bucuresti pentru a participa la protest. Primii protestatari s-au adunat in Piata Univesitatii

  dobanda trebuie sa fie ceva mai mare decat inflati ...
  BNR nu exclude cresterea dobânzii

  decat cheltuim miliarde, mai trebuie sa si facem?! ...
  Autostrada Ploieşti-Braşov a intrat în dezbatere publică

  UTOPIE : DUPÃ ,AŞA lege VOM IMPORTA parlamantar ...
  Andreea Paul: Cerem fiecărui demnitar român: Raportul anual de activitate însoțit de Raportul cheltuielilor publice cu mandatul său și o lege pentru sancționarea celor care nu o fac!

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: