Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Specializat

Medicii pot găsi joburi în străinătate de 10 ori mai bine plătite decât in România

Specializat - Diana State / diana.state@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2010-12-01

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Cadrele medicale pot descoperi diverse oferte de locuri de muncă la sfârşitul acestei săptămâni

Medicii cu experienţă sau tineri şi asistenţi sunt aşteptaţi pe data de 4-5 decembrie la cea de a V-a ediţie din România a Târgului Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice, cel mai mare eveniment de recrutare din domeniul medical şi farmaceutic din Europa, primul de acest gen din Europa Centrală şi de Est şi primul care a fost realizat în România. Motivaţia medicilor de a pleca din ţară este influenţată de reducerile salariale suferite în ultima perioadă de către personalul medical, lipsa dotărilor şi a condiţiilor optime de muncă din unităţile sanitare, subfinanţarea sistemului sanitar şi dorinţa de a începe o carieră medicală cu posibilităţi salariale de aproximativ 10 ori mai mari. De aceea, foarte mulţi medici sunt interesaţi de oferte din străinătate.

Peste 1.700 de cadre medicale sunt aşteptate pentru a trece pragul acestui târg

Evenimentul este organizat de dr. Grzegorz Chodkowski (MedPharmCareers.com), în colaborare cu Houston NPA, partenerul oficial pentru România.
"Târgul Internaţional de Cariere Medicale şi Farmaceutice a ajuns în România în toamna aceasta la a V-a ediţie în România şi la a VIII-a la nivel internaţional. După succesul ultimei ediţii la care au participat în jur de 6.000 de medici din toată ţara, caravana Târgului se opreşte în ultimul oraş din această toamnă - Bucureşti, între 4-5 decembrie, unde vor fi găzduite 17 agenţii de recrutare, precum şi angajatori din diferite ţări europene. Oraşele precum Bucureşti, Cluj şi Iaşi au devenit deja o tradiţie pentru cei interesaţi de a demara o carieră în străinătate, iar anul acesta caravana s-a deplasat pentru prima oară la Timişoara. La Bucureşti, în martie 2010, aproximativ 1.700 de cadre medicale au trecut pragul Târgului, iar la această ediţie ne aşteptăm ca numărul acestora să crească uşor după ce în cele 3 oraşe în care am fost în noiembrie (Cluj, Timişoara, Iaşi) aproximativ 4.000 de cadre medicale ne-au vizitat deja", a declarat dr. Grzegorz Chodkowski, medic cardiolog polonez, organizatorul Târgului.  
La această ediţie din Bucureşti vor fi prezente cu oferte de muncă în afara României cele mai cunoscute agenţii de recrutare de nivel european: ID Medical, Helvetia Medicum, Triple West Medical, PERMEDEX Consulting GmbH, NES Healthcare, MediCarrera, EGV Recruiting, PARAGONA, IMS Recruitment, CES Locums, WorkInDenmark.dk, HCL International, EU Health Staff, Victor Wolf Ltd. - Nursing Recruitment, Anne Services, Medic Services France, Global Medics.

Salarii cuprinse între 80.
000 - 120.0000 euro/an


În ceea ce priveşte numărul ofertelor cu care angajatorii vin la Târg, acestea se schimbă zilnic/săptămânal, existând cu aproximaţie 4.000-5.000 de posturi disponibile în toată Europa care se adresează tuturor participanţilor la aceste Târguri, nu numai celor din România, ci şi celor din restul ţărilor unde se desfăşoară Târgul în această toamnă.
Salariile şi pachetele salariale oferite personalului medical din România diferă de la o ţară la alta. Pentru medicii cu experienţă, cele mai mici salarii oferite în cadrul Târgului Internaţional de Cariere Medicale sunt cuprinse între 80.000 - 120.0000 euro/an, pentru posturi în Germania, Danemarca, Norvegia şi Suedia, iar cele mai mari în Irlanda şi Marea Britanie, ajungând între 150.000 -200.000 euro pe an. Ţările unde sunt oferite cele mai multe joburi în cadrul ediţiei a 5-a din România sunt: Marea Britanie, Irlanda, Germania, Suedia, Danemarca, Franţa, Elveţia, Belgia, Norvegia şi Spania.

Posturile temporare, unele dintre cele mai solicitate

"Angajatorii şi companiile de recrutare internaţionale vin în România cu oferte de muncă ce cuprind atât posturi permanente (contracte pe perioadă nedeterminată, dar minim pe 1 an sau 2), dar şi cu posturi de tip locum (temporare) şi posturi de Resident Medical Officers (RMOs), tocmai pentru a veni în întâmpinarea tuturor nevoilor celor interesaţi de o carieră medicală internaţională, a timpului de care dispun şi a schimbărilor pe care şi le doresc să le facă sau nu", a precizat Simona Oprea, din partea companiei Houston NPA, partenerul oficial pentru România al Târgului.
Posturile de tip locum (temporare) sunt printre cele mai reprezentative oportunităţi de angajare în cadrul Târgului Internaţional de Cariere Medicale, numeroşi recrutatori din Marea Britanie şi Irlanda venind cu sute astfel de posturi. Joburile de tip locum au avantajul că oferă flexibilitatea medicului de a lucra 1, 2 sau 3 săptămâni pe lună, ceea ce înseamnă că cei doritori de acest tip de angajare îşi pot continua munca şi în ţara de origine, suplimentându-şi substanţial câştigurile prin adoptarea unui job temporar care poate fi răsplătit şi cu 2.000 de lire pe săptămână în spitalele private din Anglia.
Sunt puse la dispoziţie şi noile oportunităţi de Resident Medical Officers (RMOs), la Târg fiind prezent cel mai mare provider de astfel de posturi către spitalele private din întreaga Marea Britanie - NES Healthcare. Există în jur de 230 de spitale private în Marea Britanie şi în majoritatea lor este absolut necesară prezenţa permanentă a unui Resident Medical Officer (RMO) care să asigure asistenţă medicală clinică şi de urgenţă. Printre sarcinile principale ale unui RMO sunt asigurarea urgenţelor pe timpul nopţii, internarea pacienţilor, pregătirea pre-operatorie şi îngrijirea post-operatorie. "Trebuie ştiut că responsabilităţile unui RMO nu au nicio legătură cu perioada rezidenţiatului din România, termenul de "resident" referindu-se la un doctor care aparţine unui anumit spital, nu că derulează un program de rezidenţiat, aşa cum s-ar crede la prima vedere", explică reprezentantul Houston NPA, Simona Oprea.  
Printre specializările medicale cele mai căutate se numără anestezia, medicina de urgenţă, radiologia, medicina internă, chirurgia şi medicina generală.
 
 • Currently 3.75/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 3.8 din 4 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  niste plouati pentru un fier vechi... ...
  Franţa - campioana mondială la fotbal în 2018

  mai bine le dati pe alea care nu sunt surpate! ...
  Circulaţie oprită pe trei drumuri naționale, pe două se circulă îngreunat

  poate sfantul prooporc! seamana cu o chelie cu o n ...
  Tulcea: Turişti români, răsturnaţi cu ambarcaţiunea în apropiere de Sulina, salvaţi de poliţiştii de frontieră

  si motociclisti francezi cu permisul,,copy paste " ...
  Impresionantă paradă militară la Paris, de Ziua Națională a Franței

  decat ca din bugetul sanatatii furam aproape tot! ...
  Gabriel Oprea a pierdut procesul cu Ministerul Educației

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: