Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Piata farma

Piaţa de echipamente medicale va creşte cu 7-10% pe an până în 2013

Specializat - Adrian Ungureanu
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2008-04-17

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Totuşi, România este mai puţin dezvoltată în această privinţă decât ţările din regiune

Piaţa românească de echipamente medicale va creşte cu 7-10% în fiecare din următorii cinci ani, în contextul în care calitatea României de ţară membră a Uniunii Europene va atrage mai multe investiţii străine directe, estimează un studiu al Business Monitor International, citat de NewsIn.
Piaţa de echipamente medicale şi de rezerve din România este mai puţin dezvoltată comparativ cu altele din regiune, din cauza subfinanţării cronice a sectorului îngrijirii sănătăţii şi a moştenirii structurii centralizate de stat, cu majoritatea cererii acoperită prin importuri.
Companiile străine, cele mai multe prezente pe piaţa românească prin intermediul unor distribuitori locali, au arătat mai mult interes pentru România, ca urmare a aderării acesteia la UE la începutul lui 2007. În următorii ani, calitatea de ţară membră a blocului economic european, alături de costurile scăzute ale forţei de muncă şi ale producţiei, va atrage mai multă implicare a companiilor străine pe piaţa locală, estimează raportul "Romania Pharmaceuticals and Healthcare" al Business Monitor International. România a avut de câştigat de pe urma aderării la UE, atât în ceea ce priveşte creşterea investiţiilor străine directe, cât şi a atractivităţii sporite pe termen lung.
În general, piaţa românească de produse farmaceutice va creşte semnificativ în următorii cinci ani, iar medicamentele cu licenţă vor beneficia de îmbunătăţirea cadrului de reglementare şi de apărarea drepturilor de proprietate intelectuală.
Astfel, Business Monitor International şi-a revizuit în creştere estimarea pentru evoluţia pieţei româneşti, care a crescut mai rapid în 2007 decât arătau proiecţiile anterioare. Pe termen lung, totuşi, rata de creştere a pieţei româneşti se va tempera uşor, deşi va rămâne în continuare una dintre cele mai dinamice din regiunea est-europeană.

În acelaşi timp, nevoia de a face faţă datoriilor acumulate de spitale va forţa guvernul să sporească costurile acoperite de consumatori, ceea ce, pe termen lung, va avea drept efect dezvoltarea pieţei medicamentelor care pot fi vândute fără reţetă, cu valori modeste în prezent.

Medicamentele de import ar putea fi depăşite de cele autohtone

Medicamentele importate, care acoperă până la trei sferturi din piaţă, ar putea să îşi piardă o parte din poziţia dominantă în următorii ani.
Printre provocările cu care jucătorii din piaţă se vor confrunta se numără propunerea ca preţul produselor farmaceutice importate să fie limitat la nivelul minim al unei mărci similare de pe 12 pieţe europene principale, un mai mare accent dat reclamei şi creşterea numărului de companii străine prezente pe piaţă prin achiziţia unor producători autohtoni.
Ultima oportunitate este privatizarea aşteptată a companiei Antibiotice, principalul producător de pe piaţa locală, mai arată raportul Business Monitor International.

În ceea ce priveşte mediul de afaceri, România se situează în trimestrul al doilea al acestui an pe o poziţie de mijloc între ţările din Europa Centrală şi de Est, ca şi Slovenia, însă sub Bulgaria. Ratingul României din punct de vedere farmaceutic este apropiat mediei regiunii şi reflectă regimul nesigur al proprietăţii intelectuale din ţară, corupţia foarte răspândită şi întârzierile mari de plăţi. Ca efect, mulţi producători, vânzători cu ridicata de medicamente şi farmacii au mari dificultăţi.
România a devenit, totuşi, o ţintă atractivă pentru investiţiile străine directe. Recent, numele companiilor Indian Lupin, Dr. Reddys Laboratoires şi Sherya Lifesciences au fost vehiculate în legătură cu o posibilă cumpărare a producătorului român de medicamente generice LaborMed, după exemplul preluării Terapia de către Ranbaxy.

 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  da dusmanul americii este ue ...
  Donald Trump, aspru criticat pentru prestaţia de la Helsinki

  da dusmanul americii este ue ...
  Donald Trump, aspru criticat pentru prestaţia de la Helsinki

  1..6,ai fost pestele?? ...
  Ana Birchall: Azerbaidjan este un partener strategic valoros al României

  ****rea asta care a fost fotografiata cand ii face ...
  Ana Birchall: Azerbaidjan este un partener strategic valoros al României

  ****rea asta care a fost fotografiata cand ii face ...
  Ana Birchall: Azerbaidjan este un partener strategic valoros al României

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: