Prima pagină:

PDF
Descarcă »


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Poate face fata sistemul de urgenta din Romania unui cutremur asemanator celui din 1977?

DA - Comentati ca sa explicati
NU- Comentati ca sa explicati
NU STIU/ NU RASPUND

Comentarii (26) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
[email protected] national.ro

[email protected] national.ro
« Alte articole din categoria IT&C

iNES a investit 2 milioane de euro în divizia IPTV

Specializat - Laurenţiu Matache
(citeste alte articole de acelasi autor »)În cazul IPTV, conţinutul media este transmis direct pe ecranul televizorului utilizatorului, prin intermediul unui set-top box, şi nu prin intermediul unui PC

Data adaugarii: 2007-10-15

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Până în prezent, valoarea totală a investiţiilor efectuate de iNES în proiectul iNES IPTV s-a ridicat la cifra de aproximativ 2 milioane de euro, a declarat pentru Curierul Naţional Radu Rusu, Operations Manager iNES IPTV.
Investiţiile principale au fost în proiectarea şi în executarea head-end-ului (receptoare, antene de satelit, aparatură auxiliară), implementarea middleware-ului, investiţii în reţea şi echipamentele aferente, achiziţionarea receptoarelor (Set Top Box-uri) şi a echipamentelor auxiliare.
"O parte semnificativă a acestor investiţii a fost utilizată pentru implementarea serviciului HD care va fi lansat pe piaţa românească la sfârşitul anului 2007. Programele transmise în format HDTV vor face parte în curând din oferta iNES. De asemenea, aceste investiţii vor permite companiei să îşi crească numărul de canale TV disponibile prin intermediul pachetului de servicii IPTV, dar şi numărul de clienţi ai acestui serviciu", a declarat Radu Rusu.

Compania vrea câteva mii de utilizatori până la sfârşitul lui 2008

Compania estimează că piaţa locală de IPTV înregistrează un ritm de creştere de 200%, în prezent având un potenţial de 10.000 de utilizatori în Bucureşti. iNES speră ca până la sfârşitul anului 2007 numărul clienţilor să crească de 2-3 ori. În prezent, compania dispune de un număr de aproximativ 300 de abonaţi. Iar până la sfârşitul anului estimează un număr de 500 - 600 de utilizatori.
Pentru anul viitor, operatorul mizează pe o creştere substanţială a numărului de abonaţi IPTV, până la câteva mii. "În ultima perioadă, piaţa locală a serviciilor IPTV a cunoscut o dezvoltare semnificativă, tendinţă înregistrată pe fondul evoluţiei rapide a tehnologiei digitale, precum şi al cerinţelor din ce în ce mai mari din partea consumatorilor, care doresc să acceseze servicii cât mai inovative în domeniul televiziunii.

Stiri similare:

» iNES investeşte 600.000 euro în Data Center-ul propriu
» IPTV-ul este încurajat de creşterea numărului de conexiuni la Internet
» Concurenţa tot mai mare va duce la o încetinire a pieţei IT&C din România

iNES IPTV a implementat deja o strategie care rezidă în extinderea numărului de servicii IPTV şi operaţionalizarea costurilor percepute pentru accesarea acestora, tendinţe înregistrate şi în activitatea celor mai importanţi operatori de servicii IPTV din Europa", a mai declarat Radu Rusu.

iNES pregăteşte lansarea unui pachet HDTV pe piaţa românească

Compania pregăteşte lansarea în premieră pe piaţa din România a serviciului HDTV (High-Definition Television), cel mai performant standard de transmitere a conţinutului video existent în acest moment la nivel mondial.
Faţă de televiziunea prin internet, care este transmisă printr-o reţea publică, IPTV-ul este transmis printr-o reţea privată de fibră optică securizată, care asigură protecţia conţinutului oferit, precum şi controlul asupra calităţii imaginii şi a sunetului.
În cazul IPTV, conţinutul media este transmis direct pe ecranul televizorului utilizatorului, prin intermediul unui set-top box, şi nu prin intermediul unui PC.
"Avantajele transmisiei conţinutului video şi audio prin IPTV asupra televiziunii prin Internet sunt evidente, IPTV-ul oferind toate beneficiile televiziunii prin Internet, dar şi opţiuni suplimentare, alături de o mai mare securitate a datelor şi o calitate a transmisiei net superioară. Ambele tipuri de televiziune au la bază interactivitatea, însă IPTV-ul aduce toate aceste opţiuni direct pe ecranul televizorului, la o calitate mult mai bună", mai spus Radu Rusu.
iNES oferă utilizatorilor din România serviciul Time Shifting, ce reprezintă înregistrarea automată a emisiunilor transmise de orice canal TV cu până la 48 de ore în urmă şi posibilitatea utilizatorului de a viziona conţinutul înregistrat şi de a folosi opţiunile specifice unui DVD player direct pe televizor.

Doar un singur operator IPTV în România

Marea Britanie şi România sunt printre pieţele cele mai "tinere" pentru acest tip de servicii, unde operează un singur provider, în comparaţie cu Franţa, unde sunt prezenţi opt operatori ai serviciilor IPTV, urmată de Spania, care numără patru operatori, şi de Germania şi Italia, unde sunt prezenţi doi operatori.
Piaţa serviciilor de IPTV din Europa este estimată în prezent la un miliard de euro, ceea ce reprezintă o creştere de peste 100% faţă de cifra înregistrată în 2006, de 470 milioane de euro, se arată într-un raport internaţional, citat de iNES. Până în 2009 este aşteptată o creştere de 1.300% pentru aceste servicii de la 658.000 de utilizatori, câţi există în prezent, la 8,7 milioane de utilizatori.
În Europa funcţionează în prezent circa 60 de operatori, iar   numărul acestora este în continuă creştere.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  a batut saua ,mai bune decat ruginele amerloce.,ha ...
  Ungaria: Un avion de pasageri al TAROM, interceptat de avioane militare in spatiul aerian ungar

  la Fed. Cup. ...
  Ion Tiriac, despre incidentele de la Mamaia: "Arbitrii l-au scos pe Ilie Nastase din tribuna fara niciun drept"

  vot Marine Le Pen. ...
  PE estimeaza fraudarea fondurilor europene de catre Marine Le Pen la 5 milioane euro si paguba ar putea fi mai mare

  vot Marine Le Pen ...
  Emmanuel Macron si Marine Le Pen - angajati puternic in campania pentru al doilea tur de scrutin. Manifestatii avand drept slogan "Nici Marine, nici Macron"

  vot Marine Le Pen ...
  Frontul National "face ordine" in presa franceza, selectand publicatiile care primesc autorizatia de a reflecta campania candidatei sale, Marine Le Pen

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Alege TV

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: