Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Specializat

CITITORII CATRE AUTORITATI

Specializat

Data adaugarii: 2003-12-15

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Doamna redactor-sef Cristina Oroveanu,

Cred din toata fiinta mea in presa, o putere in stat, mai ales cand unele autoritati ale statului nu te ajuta in rezolvarea legala a unor drepturi, cand uneori nu se raspunde la cereri nici dupa 30 de zile sau la audiente mergi la primari, prefecti, procurori si te intampina subalterni sau nici aceia. "Sistemul repetent", datorita "exploziei universitare cantitative", cum a fost numita de domnul Florin Antonescu, functioneaza. Caci domenii esentiale pentru functionarea societatii, pentru viata civilizata a individului - educatia, sanatatea, justitia - sunt practicate de oameni prost pregatiti profesional. Nu e vorba de cazuri izolate, ci de un adevarat fenomen. Intaresc afirmatiile cu cazuri concrete din Prahova.
Un magistrat nu da curs unui dosar intocmit in zeci de zile de Politia din Sinaia privind abuzurile unui mostenitor de imobil impotriva chiriasilor, in dorinta de a-i goni (unde?), desi mai au contract valabil - Sinaia, str. Furnica nr. 24.
Un jurist de la Distrigaz accepta o hotarare a domnului director de anulare a contractelor legale, intre consumator si distribuitor, cu plata la zi, cu contracte valabile si pe anul 2004 intre proprietar si chiriasi (care in conformitate cu OG 40/1999 s-au incheiat pe trei ani, dar conform Legii 241/2001 se prelungesc de drept pe cinci ani la cererea chiriasilor, iar proprietarul nu pretinde evacuarea prin sentinta judecatoreasca). Acum chiriasii consuma gaze, platesc, normal, ce consuma, dar primesc factura pe numele proprietarului, deci anormal.
Aceasta procedura lezeaza drepturile unor pensionari cu venituri mici de a beneficia de ajutoare pentru incalzire conform OG 81/2003.
Nici macar in Judecatoria Ploiesti nu s-a considerat ca o ordonanta presedintiala trebuie acceptata ca urgenta. Desi la Sinaia data limita de depunere a documentatiei era 15 septembrie, se respinge ordonanta de urgenta. Sa se mearga spre proces civil? Dar asta dureaza pana la vara si adio OG 81 si ajutoare!
Un politist vecin cu tine de peste 10 ani vede, aude cum un chirias vaduv, pensionar, bolnav este tratat de proprietarul care vine uneori din Bucuresti - opreste apa, inchide WC-ul, intrerupe energia electrica 30 de zile in perioada Sfintelor Pasti, incepe demolarea unui perete in iarna, suna la telefonul unui bolnav de inima noaptea si repetat, il taraste prin tribunale, il deposedeaza de bunuri personale de prin curte sau din magazie etc. - si nu-l ajuta.
Exista notari care intocmesc acte fara a-i informa corect pe cei ce apeleaza la ei (culmea, si platesc) si privesc cu nepasare cum semneaza in necunostinta de cauza, ce determina apoi grave urmari. Sau unii intocmesc certificate de mostenire fara acte, caci cum altfel au putut sa apara pe str. Aosta din Sinaia, la "Vilele Dana", cate 6-7-8 proprietari la acelasi apartament? Cine-i verifica pe cei care decid soarta nevoiasilor care nu au cunostinte juridice sau, poate, nici macar ochelari?
Cu multumiri si respect,
Ing. O. Topa, Sinaia

Stimate domnule Alexandru Athanasiu, ministru al educatiei, cercetarii si tineretului,
Stimata doamna Rodica Stanoiu, ministru al justitiei,

Redactia noastra foloseste acest prilej pentru a-si reinnoi sentimentele de consideratie pentru dumneavoastra si institutiile pe care le conduceti. Cu convingerea ca vom colabora, supunem atentiei dumneavoastra scrisoarea de mai sus, primita din partea unui cititor, in legatura cu probleme ce privesc viata lui, si nu numai, precum si fenomene din zone asupra carora va exercitati autoritatea. Am fi foarte bucurosi daca ne veti comunica - si le vom da publicitatii - masurile luate de catre institutiile pe care le conduceti, pentru solutionarea problemei in cauza.
Cu deosebita consideratie,
Curierul naTional
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  d.goia sufleca ti mainile si la munca de jos ...
  Prelucrătorii de mase plastice reclamă că absolvenții vin fără pregătire practică din universități

  d.goia sufleca ti mainile si la munca de jos ...
  Prelucrătorii de mase plastice reclamă că absolvenții vin fără pregătire practică din universități

  consilierul este chefliu ...
  ”Toate pensiile din România se vor dubla”

  Mai bine te duci militian ca ai salariu mare , con ...
  Prelucrătorii de mase plastice reclamă că absolvenții vin fără pregătire practică din universități

  a mediului politico-infractiona l ...
  Guvernul pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă pe tema mediului

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Opinii

  Eveniment

  Economie

  Actualitate Companii

  Specializat

  Politic

  Economie mondiala