Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Real estate

Oraşele secundare, tot mai interesante pentru dezvoltatorii imobiliari

Real estate - Adrian Ungureanu / adrian.ungureanu@curierulnational.ro
(citeste alte articole de acelasi autor »)
Data adaugarii: 2016-04-06

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov şi Timişoara sunt cele mai mari pieţe din România, în care apar noi şi noi proiecte imobiliare
Totuşi, se remarcă o creştere şi în alte oraşe din provincie, Ploieşti, Piteşti şi Oradea fiind printre cele mai dinamice pieţe secundare
RE/MAX: Tot mai mulţi dezvoltatori imobiliari îşi fac simţită prezenţa şi în aceste oraşe

Oraşele mari din România reuşesc să menţină aprins interesul dezvoltatorilor imobiliari, dar în ultima perioadă s-a putut observa şi o creştere a activităţii de dezvoltare şi în pieţele secundare, cu câteva oraşe ieşind tot mai mult în evidenţă.
Potrivit RE/MAX România, dincolo de principalele oraşe din ţară unde piaţa imobiliară este una efervescentă şi în continuă mişcare, e­­xistă şi zone ce dau semne de creştere şi care vor prinde avânt în următorii ani. Astfel, printre acestea se numără oraşe cu 135.000 - 230.000 locuitori, precum Ploieşti, Piteşti şi Oradea. 
„Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Braşov sau Timişoara sunt oraşe unde se demarează noi şi noi proiecte imobiliare, iar piaţa este în creştere constantă, mai ales în ultimii 3 ani. Însă există şi oraşe emergente din acest punct de vedere, care dau semne că în următorii ani se vor putea situa pe harta pieţelor de real-estate de interes din România”, a declarat, în­tr-un comunicat remis redacţiei, Răzvan Cuc, director regional RE/MAX România.
Astfel, potrivit afirmaţiilor sale, următoarele oraşe în care se observă un potenţial de dezvoltare pe segmentul imobiliar sunt Ploieşti, Oradea, Piteşti, Arad, Sibiu şi Bacău, zone pentru care RE/MAX România estimează creşteri constante anuale de aproximativ 5%  în următorii 2 ani, atât în ceea ce priveşte numărul de tranzacţii, cât şi preţurile pentru locuinţe.

Românii din provincie, tot mai interesaţi de locuinţe noi şi dotate modern

Analizele specialiştilor RE/MAX arată că tot mai mulţi dezvoltatori imobiliari îşi fac simţită prezenţa şi în aceste oraşe, iar numărul de proiecte imobiliare rezidenţiale este într-o continuă ascensiune, clienţii fiind tot mai interesaţi de alegerea unor locuinţe noi şi dotate modern.
Astfel, în oraşe precum Ploieşti, Piteşti şi Oradea media de preţ per metru pătrat variază între 700-800 euro, cele mai căutate tipuri de locuinţe fiind apartamentele de 2 şi 3 camere, în timp ce pe segmentele comerciale şi office se remarcă o uşoară creştere a numărului de cereri.

RE/MAX se va extinde şi în oraşe secundare

În condiţiile unei creşteri a activităţii imobiliare în aceste oraşe, cei de la RE/MAX afirmă că îşi vor extinde reţeaua de agenţii deschise în franciză, având în calcul des­chiderea a cel puţin 20 de birouri. „În contextul dezvoltării uşoare a pieţelor imobiliare mici, din oraşe precum cele enumerate, planurile RE/MAX România vizează, pe termen mediu, deschiderea a circa 20 de birouri în aceste zone mizând, mai degrabă, pe conversia agenţiilor deja existente în francize RE/MAX”, a mai spus Răzvan Cuc. Astfel, în următorii 3 ani, compania vizează inaugurarea a câte trei birouri în oraşele Ploieşti, Oradea şi Brăila, şi câte două în Bacău, Piteşti, Arad, Sibiu, Tg. Mureş şi Baia Mare, urmând ca apoi RE/MAX să se îndrepte către oraşe cu sub 130.000 de locuitori.
De asemenea, RE/MAX vizează, pe termen lung, atingerea unui număr de 110 francize în România până în 2023.
 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Un articol de tembel.Se interzic dar aveti grija c ...
  Mașinile diesel, interzise OFICIAL

  da dusmanul americii este ue ...
  Donald Trump, aspru criticat pentru prestaţia de la Helsinki

  da dusmanul americii este ue ...
  Donald Trump, aspru criticat pentru prestaţia de la Helsinki

  1..6,ai fost pestele?? ...
  Ana Birchall: Azerbaidjan este un partener strategic valoros al României

  ****rea asta care a fost fotografiata cand ii face ...
  Ana Birchall: Azerbaidjan este un partener strategic valoros al României

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Eveniment