Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Publireportaj

Curăţătoria chimică şi curăţătoria ecologică lagoon® Advanced Care

Publireportaj

imagine-articol-1

Data adaugarii: 2017-06-05

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Curăţarea chimică este procesul de curăţare a hainelor fără apă, cu ajutorul unor substanţe chimice şi al unor maşini speciale. Pe de altă parte, curăţarea ecologică este procesul de curăţare a hainelor folosind ca principal solvent apa. Între cele două sisteme există câteva diferenţe pe care vi le prezentăm mai jos.
Din punct de vedere al gradului de procesare, sistemul lagoon® Advanced Care poate procesa până la 99% dintre tipurile de articole, excepţii făcând anumite tipuri de blană şi articolele vopsite cu coloranţi solubili în apă. Curăţătoria chimică poate procesa aproximativ 90% dintre articole, excepţii fiind anumite tipuri de blană, hainele cu fibre de plastic ca de exemplu gecile de ploaie, articolele cu mărgele de plastic, ţesăturile albe. Dacă încercăm să analizăm calitatea procesării articolelor curăţate vom observa că în cazul curăţătoriei ecologice lagoon® Advanced Care este foarte bună, iar în cazul curăţătoriei chimice este relativ bună.
Curăţătoria ecologică ce utilizează sistemul lagoon® Advanced Care lasă ţesăturile catifelate şi au volum, iar curăţătoria chimică cu percloretilenă lasă ţesăturile scorţoase. În ceea ce priveşte reîmprospătarea culorilor, cu ajutorul curăţătoriei chimice culorile vor fi estompate, iar prin curăţarea cu ajutorul sistemului lagoon® Advanced Care ţesăturile îşi recapătă culoarea iniţială şi sunt la fel de strălucitoare ca la început.
Atunci când vine vorba de eliminarea petelor de grăsime, ambele sisteme au un grad ridicat de eliminare, însă uneori este necesară predetaşarea (numai pentru petele de grăsime foarte agresive, uleiuri, ceară), iar în cazul curăţătoriei chimice poate fi necesară şi postdetaşarea pentru a elimina pigmenţii. Dacă doriţi să eliminaţi petele de origine naturală, este mai recomandată utilizarea sistemului lagoon® Advanced Care pentru că elimină aproape toate petele de origine naturală fără a fi necesară predetaşarea. În cazul sistemului lagoon® Advanced Care procedeul de predetaşare este necesar pentru foarte puţine dintre petele de origine naturală, pe când atunci când utilizaţi un proces de curăţare chimică este necesară predetaşarea tuturor articolelor pentru a putea elimina acest tip de pete. Desigur, toate aceste operaţiuni suplimentare se zidesc în costuri crescute şi timp mai lung de curăţare.
Pentru a oferi clienţilor dumneavoastră cele mai bune servicii, trebuie să ştiţi că mirosul de transpiraţie este eliminat doar în cazul curăţării cu ajutorul sistemului lagoon® Advanced Care. Un alt avantaj determinant al acestui sistem este timpul de procesare, care în cazul celor două sisteme oferite de SDS Group este redus, mai mic de o oră, iar timpul de finisare este mic. 
În ceea ce priveşte calificarea operatorilor, trebuie să ştiţi că ambele procese sunt uşoare, tot ce trebuie să facă operatorii este să respecte paşii din fluxul tehnologic oferit de vânzătorul sau producătorul sistemului, ba chiar curăţătoria ecologică, ce utilizează sistemul lagoon® Advanced Care, este  un proces intuitiv.
Dacă analizăm costurile de operare ale celor două sisteme de curăţare putem observa că sistemul lagoon® Advanced Care are un cost mic, iar sistemul de curăţare chimică are un cost mai mare cu aproximativ 27 %.  Atunci când vreţi să va deschideţi o afacere de tip curăţătorie pentru haine, trebuie să ştiţi că pentru un sistem de spălare ecologic precum lagoon® Advanced Care aveţi nevoie de aproximativ 40-50 de mp, iar pentru o curăţătorie chimică aveţi nevoie de aproximativ 60-70 mp.
Pentru o curăţătorie ecologică ce utilizează sistemul de curăţare lagoon® Advanced Care costul investiţiei în echipamente variază între   35.000 şi 45.000 de euro plus TVA, iar în cazul curăţătoriei chimice cu percloretilenă costurile investiţiei sunt între 50.000 şi 70.000 euro plus TVA. 
Din punct de vedere al impactului asupra mediului, sistemul lagoon® Advanced Care are un impact foarte mic asupra mediului deoarece utilizează detergenţi biodegradabili foarte puţin agresivi, iar în cazul curăţătoriei chimice cu percloretilena impactul este mare deoarece percloretilena şi reziduurile de percloretilena nu sunt biodegradabile pătrunzând  şi în pânza freatică.
Sistemul lagoon® Advanced Care nu are un impact negativ asupra sănătăţii deoarece utilizează detergent biodegradabili foarte puţin agresivi. Sistemul de curăţare chimică cu percloretilenă are un impact nefavorabil asupra sănătăţii, deoarece percloretilenă este foarte toxică şi este suspectă pentru apariţia anumitor forme de cancer, atacă ficatul şi rinichii şi este suspectă de mutaţii genetice.
Pentru mai multe detalii legate de curăţătoria chimică şi curăţătoria ecologică ce utilizează sistemul lagoon® Advanced Care, vă rugăm să ne contactaţi la adresa de email: office@sdsgroup.ro, la telefon 021.311.88.09 sau să vizitaţi site-ul www.sdsgroup.ro.


 

Clipuri video:

 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  un articol de kakat.Un titlu care nu are legatura ...
  Mașinile diesel, interzise OFICIAL

  Un articol de tembel.Se interzic dar aveti grija c ...
  Mașinile diesel, interzise OFICIAL

  da dusmanul americii este ue ...
  Donald Trump, aspru criticat pentru prestaţia de la Helsinki

  da dusmanul americii este ue ...
  Donald Trump, aspru criticat pentru prestaţia de la Helsinki

  1..6,ai fost pestele?? ...
  Ana Birchall: Azerbaidjan este un partener strategic valoros al României

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: