Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

100.000 de tineri participa la Corpul european de solidaritate

Politic

Data adaugarii: 2018-08-10

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

Comisia Europeană invită părţile interesate să prezinte idei de proiecte în cadrul Corpului european de solidaritate. O sumă totală de 44 milioane de euro a fost alocată din bugetul UE pentru proiectele selectate, care vor fi deschise tuturor tinerilor din Europa şi din afara acesteia. Aceasta este prima dintr-o serie de cereri de propuneri care, până la sfârşitul anului 2020, va face posibilă participarea a cel puţin 100.000 de tineri la Corpul european de solidaritate.

Comisarul pentru buget şi resurse umane, Gunther H. Oettinger, a declarat: "Odată cu lansarea acestei noi cereri de propuneri în cadrul Corpului european de solidaritate, ne îndeplinim angajamentul de a oferi tinerilor mai multe oportunităţi de a participa la activităţi de solidaritate. Finanţat din bugetul UE, Corpul european de solidaritate este cel mai bun cadru pentru tinerii care doresc să înveţe, să împărtăşească experienţe şi să îşi folosească energia pentru binele comun."

Tibor Navracsics, comisarul pentru educaţie, cultură, tineret şi sport, a declarat: "Solidaritatea este una dintre valorile fundamentale ale Uniunii Europene. În repetate rânduri, tinerii din întreaga UE au dovedit că au voinţa de a-i ajuta pe cei aflaţi în dificultate. Prin crearea unui cadru special şi prin punerea la dispoziţie a fondurilor necesare pentru perioada 2018-2020, dorim să le oferim tinerilor mai multe posibilităţi de a se implica, inclusiv posibilitatea de a forma un grup de voluntari şi de a veni cu propriile idei pentru proiecte de solidaritate."

Comisarul pentru ocuparea forţei de muncă, afaceri sociale, competenţe şi mobilitatea forţei de muncă, Marianne Thyssen, a adăugat: "Corpul european de solidaritate ajută tinerii, contribuind la dezvoltarea lor profesională şi la integrarea lor pe piaţa forţei de muncă. Având o puternică dimensiune europeană a solidarităţii, Corpul de solidaritate reprezintă o oportunitate extraordinară pentru tineri să îşi dezvolte aptitudini interpersonale şi să dobândească cunoştinţe noi, toate acestea reprezentând o valoare adăugată atât pentru ei înşişi, cât şi pentru societate în general.
"

Ce proiecte sunt eligibile?

Cererea de propuneri lansată astăzi este deschisă unei game de proiecte mai ample decât oricând: pe lângă voluntariatul individual pe termen mai lung, stagiile şi locurile de muncă în domeniul solidarităţii, vor fi eligibile următoarele proiecte:

Organizaţiile vor putea oferi proiecte pe termen scurt (de la două săptămâni la două luni) pentru echipe de voluntari. Organizaţiile vor trebui mai întâi să primească o etichetă de calitate, pentru care pot aplica în orice moment prin depunerea unei cereri la agenţia naţională Erasmus + sau, în anumite cazuri, la Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură.
Nu numai organismele publice şi private cu sediul în statele membre ale UE pot solicita finanţare. Tinerii înscrişi pe portalul Corpului european de solidaritateCăutaţi traducerile disponibile pentru linkul precedentEN--- vor putea, de asemenea, să formeze un grup de cel puţin cinci participanţi şi să-şi creeze propriile activităţi de solidaritate.
Anumite proiecte ale Corpului european de solidaritate în domeniul voluntariatului sunt, de asemenea, deschise participării organizaţiilor din Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Turcia, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei şi din alte ţări partenere din afara UE.
Corpul european de solidaritate a fost lansat în decembrie 2016. De atunci s-au înscris 72.000 de tineri, din care 7.000 sunt implicaţi în activităţi de solidaritate.

În mai 2017, Comisia a prezentat o propunere de alocare a peste 340 de milioane de euro pentru Corpul european de solidaritate şi pentru consolidarea structurii sale juridice, astfel încât să fie oferite posibilităţi de participare pentru cel puţin 100.000 de tineri până la sfârşitul anului 2020. În iunie 2018, Parlamentul European şi Consiliul au ajuns la un acord politic cu privire la această propunere, care trebuie acum să fie adoptată în mod oficial de către ambele părţi. Între timp, pot fi adoptate măsuri pregătitoare, cum ar fi lansarea cererii de propuneri de astăzi.

 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Dacă Sistemul Juridic e defect în 0glindă : Dem ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  decat 2900 de milioane de euro am scos, din romani ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  carmen dan spune un banc, dancila rade, dar nu int ...
  Cine gestionează şi răspunde pentru pesta porcină

  daca nu scoti 2900 lei si suspendarea inmatricular ...
  Ți-ai făcut ITP-ul?Acum poți rămâne fara masina!

  3 pupa l n dorsala pe bufonul din latul habspurcic ...
  Analist american: „E vremea să facem curat în România! SUA trebuie să sancționeze clar politicienii români corupți şi să elimine astfel influenţa lui Putin”

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: