Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

Ministrul Intotero în dialog cu asociaţiile româneşti din Comunitatea Autonomă Andalucia

Politic


Sursa foto: Guvernul României

Data adaugarii: 2018-07-21

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


În marja vizitei de lucru din Regatul Spaniei, ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia-Elena Intotero, a avut, ieri 20 iulie a.c., întrevederi cu membrii mediului asociativ românesc din Comunitatea Andaluzia, la discuţii participând ambasadorul României în Spania, Gabriela Dancău şi Consulul General al României la Sevilla, Radu-Cătălin Mardare.
În cadrul întâlnirilor, ministrul Intotero a prezentat acţiunile Ministerului pentru Românii de Pretutindeni (MRP) pentru anul 2018, menţionându-se inclusiv proiectele care vizează dotarea directă a mediului asociativ cu materiale didactice, cărţi în limba română şi costume populare. În acest sens, oficialul român a vorbit şi despre oportunităţile de finanţare prin fondurile nerambursabile dedicate românilor de pretutindeni, încurajându-i pe cei prezenţi să se asocieze pentru a beneficia de aceste finanţări, stimularea gradului de coagulare a mediului asociativ fiind una dintre priorităţile MRP.
Natalia-Elena Intotero a adus în atenţia tuturor reprezentanţilor importanţa informării în momentul în care iau decizia de a lucra, studia sau trăi peste hotare. În context, a fost menţionată Campania Naţionala "Informare acasă, siguranţă în lume!", un proiect al MRP dedicat informării asupra drepturilor şi obligaţiilor pe care le au cetăţenii români când pleacă în afara graniţelor, prevenţiei şi combaterii abuzurilor de orice fel asupra acestora. Oficialul a amintit modificările legislative din România privind stoparea fenomenului de violenţă domestică precum si demersurile autorităţilor române de a populariza în rândul comunităţii româneşti informaţii utile împotriva violenţei de gen. Au fost abordate, totodată, aspecte de natură consulară.
Demnitarul român a avut un schimb de opinii cu cei prezenţi privind cursurile de limbă, literatură şi civilizaţie română în Spania. În acest context, importanţa asociaţiilor româneşti şi a bisericilor româneşti din teritoriu este esenţială, ei fiind adevăraţi vectori în păstrarea şi promovarea valorilor, tradiţiilor, obiceiurilor româneşti, dar şi a limbii române.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  pisha: deci tu o ai mai mica decat inflația! ...
  Veste soc despre plata pensiilor: Ce trebuie să facă urgent toți pensionarii români

  decat ca tot la parnaie ma pensionez! ...
  Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

  dragnea, infractorul criminal, analfabetul sef, vo ...
  Un călător s-a aruncat în fața metroului, dar nu a fost rănit

  Precizare in legatura cu inflatia: romanilor le pl ...
  Veste soc despre plata pensiilor: Ce trebuie să facă urgent toți pensionarii români

  Discover The Secret 3-Step Amazon Formula & Start ...
  Modalități de imprimare textile - ce înseamnă și ce obiecte poți imprima

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: