Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

Aleşii locali pot să-şi păstreze mandatele dacă partidul pentru care au candidat fuzionează

Politic - Andreea Andrei
(citeste alte articole de acelasi autor »)foto: activenews.ro

Data adaugarii: 2018-06-22

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Senatul României a adoptat miercuri, 20 iunie, o iniţiativă legislativă care permite aleşilor locali să-şi păstreze mandatele, chiar dacă partidele pe lista cărora au fost aleși fuzionează, și să devină independenți, potrivit Hotnews. Proiectul a trecut cu 77 de voturi "pentru" şi 34 de voturi "împotrivă" şi urmează să ajungă la promulgare la preşedintele Klaus Iohannis. Proiectul de lege adoptat de Senat modifică Legea 393/2004 (publicată în Monitorul Oficial nr. 912 din 7 octombrie 2004) privind statutul aleşilor locali. Litera h1 din lege prevede următoarele: ,,Calitatea de consilier local sau de consilier județean încetează de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului, în următoarele cazuri: h^1) „pierderea calității de membru al partidului politic sau al organizației minorităților naționale pe a cărei lista a fost ales”. 
Art.15, litera g1 (forma actuală) arată că: ''Calitatea de primar şi, respectiv, de preşedinte al consiliului judeţean încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului în următoarele cazuri: g1) pierderea, prin demisie, a calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţii naţionale pe a cărei listă a fost ales''.
Potrivit amendamentului adus de PSD: "calitatea de primar şi, respectiv, de preşedinte al consiliului judeţean încetează, de drept, înainte de expirarea duratei normale a mandatului în următoarele cazuri: pierderea, prin demisie, a calităţii de membru al partidului politic sau al organizaţiei minorităţii naţionale pe a cărei listă de competitor electoral a fost ales, cu excepţia partidelor politice care au fuzionat, situaţie în care primarul devine independent".
"Ar trebui să ne facem că nu ştim pentru ce este această modificare a legii. Este dorinţa PSD-ului de a recupera consilierii UNPR, care au devenit PMP după fuziunea cu PMP-UNPR. Asta e lăcomie. V-aş aduce aminte că aţi mai făcut transferuri gratuite şi prin Ordonanţa 55/2014, care a fost declarată neconstituţională. Ceea ce faceţi azi este pornit de la credinţa dumneavoastră că nu aveţi puterea până nu aveţi şi justiţia şi toată administraţia şi toate cele. Aşa aţi pierdut mandatul în alegerile trecute, aşa îl veţi pierde la alegerile următoare, pentru lăcomia nesfârşită pe care o aveţi. Sigur că vom vota împotriva acestui proiect de lege", a declarat senatorul Traian Băsescu, citat de Mediafax.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Adauga comentariul tau:
  * Nume: Email:

  * Mesaj:

  caractere rămase.

  Câmpurile notate cu * sunt obligatorii. Adresa de e-mail nu va fi publicată pe site. Mesajele sunt citite de redactorii Curierul National şi pot fi publicate in ziar.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Mai bine te duci militian ca ai salariu mare , con ...
  Prelucrătorii de mase plastice reclamă că absolvenții vin fără pregătire practică din universități

  a mediului politico-infractiona l ...
  Guvernul pregăteşte o Ordonanţă de Urgenţă pe tema mediului

  Se dubleaza si impozitele si CAS-ul si banii se in ...
  ”Toate pensiile din România se vor dubla”

  Datoriile marilor contribuabili, miliarde euro, ga ...
  ”Toate pensiile din România se vor dubla”

  da dusmanul americii este ue ...
  Donald Trump, aspru criticat pentru prestaţia de la Helsinki

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei: