Cumpara acum
Prima pagină:

PDF
Descarcă »

Caricatura zilei:

PDF


Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

UE, îngrijorată de modificările la Codul Penal

Politic - Andreea Andrei
(citeste alte articole de acelasi autor »)foto: cugetliber.ro

Data adaugarii: 2018-06-21

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

                           

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit marţi, 19 iunie, cu ambasadorii statelor membre UE acreditaţi la Bucureşti. În cadrul întâlnirii de marţi, organizate de Ambasada Republicii Bulgaria, țară care deține Președinția Consiliului Uniunii Europene în primul semestru al anului 2018, au fost discutate temele aflate pe agenda reuniunii Consiliului European din 28-29 iunie, precum migrația, securitatea și politica de apărare a Uniunii Europene, viitorul buget al Uniunii pentru perioada 2021-2027 și relațiile externe ale Uniunii. De asemenea, a fost abordată și viitoarea Președinție română a Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019. Totodată,  ambasadorii statelor membre ale Uniunii și-au manifestat îngrijorarea cu privire la modificările Codului de Procedură Penală care au fost adoptate de către Parlamentul României.
"Urmărim îndeaproape reformele din sistemul judiciar şi a codurilor penale. Am luat cunoştinţă de adoptarea Codului de Procedură Penală. Îl vom citi şi îl vom analiza", a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene pentru Mediafax. În măsura în care modificările la Codul Penal vor intra în vigoare, cooperarea în domenii precum judiciar și polițienesc între România și celelalte state membre va fi afectată. De asemenea, vor exista serioase semne de întrebare cu privire la garanțiile oferite de statul român referitoare la utilizarea corectă a fondurilor europene de care beneficiază țara noastră, mai precizează Administraţia Prezidenţială. 
Reamintim că proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.
135/2010 privind Codul de procedură penală a fost adoptat, luni, 18 iunie de Camera Deputaţilor cu 175 de voturi "pentru", 78 voturi "împotrivă" şi o abţinere. 
În ceea ce priveşte securitatea și apărarea Uniunii Europene, Klaus Iohannis a subliniat faptul că Romania va continua să sprijine eforturile comune la nivelul european de consolidare a securității interne a Uniunii, precum și de restabilire a implementării depline a sistemului Schengen. În acest context, preşedintele a reiterat faptul că aderarea la spațiul Schengen rămâne o prioritate politică majoră pentru țara noastră, iar o decizie pozitivă în ceea ce privește aderarea României la Schengen va aduce o valoare adăugată clară tuturor statelor membre, precum și obiectivului general de consolidare a securității interne a Uniunii. În acelaşi timp, preşedintele a accentuat importanța avansării cooperării UE-NATO. 
În cadrul discuțiilor referitoare la evoluțiile din plan intern, președintele României s-a referit la nevoia de consolidare a democrației și a statului de drept, ca elemente esențiale pentru parcursul viitor al țării noastre. Acesta a subliniat că va urmări în continuare obiectivul major asumat încă de la începutul mandatului său, de garantare a independenței justiției și continuare a luptei împotriva corupției. 
 
,,În ultimele zile, în spațiul public au apărut speculații cu privire la eventuale presiuni exercitate asupra unui judecător al Curții Constituționale, ca urmare a unei discuții purtate de doamna Elena-Simina Tănăsescu cu domnul Petre Lăzăroiu. Administrația Prezidențială reiterează că nu au existat niciun fel de presiuni și sunt complet neadevărate acuzațiile aduse în acest sens.
Având însă în vedere că este inadmisibil ca la nivelul opiniei publice să planeze orice suspiciune că ar fi fost posibilă o încercare de imixtiune în activitatea Curții Constituționale, pentru a nu prejudicia instituția Președintelui României, doamna Elena-Simina Tănăsescu a înaintat astăzi, 20 iunie a.c., președintelui Klaus Iohannis demisia din funcția de consilier prezidențial”, a transmis Administraţia Prezidenţială.


 
 • Currently 5.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 5.0 din 2 voturi

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de Uniunea:
  BORFASII FAC LEGILE IN Ro !
  2018-06-21, 04:49:52 (adresa: 95.77.196.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

CUBA 4/8 ILIE 4/8; CU.B.A. CU-Creierul, B-13 Enori ...
Cuba și-a modificat Constituția. Este recunoscută economia de piață, dar «nu va exista un viraj capitalist»

dancila este de unica folosinta pentru infractorul ...
Vizita ministrului Sanatatii si a ministrului Finantelor Publice la Constanta

erata:de stiut cuM..,; ,,monedei "(societatii) ...
Cuba și-a modificat Constituția. Este recunoscută economia de piață, dar «nu va exista un viraj capitalist»

adica intorc societatea cubaneza la 180°inapoi ,l ...
Cuba și-a modificat Constituția. Este recunoscută economia de piață, dar «nu va exista un viraj capitalist»

deja in Anglia este seceta si cu interdictia oblig ...
Noi achiziţii în apărare: Alte 5 avioane de tip F-16 ar urma să intre în dotarea forţelor armate române

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei: