Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

Europarlamentarul Gabriela Zoană a condus lucrările Conferinţei Interparlamentare de Preaderare de la Belgrad

Politic


Sursa foto: Calea Europeana

Data adaugarii: 2018-04-15

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:


Europarlamentarul Gabriela Zoană, în calitate de vicepreşedinte al Comisiei de Agricultură şi Dezvoltare Rurală, împreună cu Czeslaw Siekierski, preşedintele Comisiei AGRI, a condus lucrările Conferinţei Interparlamentare de Preaderare cu participarea la nivel înalt a reprezentanţilor din Serbia, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Macedonia, Muntenegru şi Turcia, ce a avut loc în perioada 12-14 aprilie la Belgrad.
"Consider că investiţia în sectorul agricol este o investiţie a Uniunii Europene într-un sector strategic (din punctul de vedere al alimentaţiei, al mediului şi al creşterii economice) în zonele rurale. PAC este una dintre politicile UE care şi-au îndeplinit cu succes obiectivele iniţiale, pentru a asigura aprovizionarea cu alimente sănătoase şi accesibile, respectând în acelaşi timp standardele europene.
Politica agricolă europeană a transformat UE într-o superputere în sectorul agroalimentar: UE este cel mai important exportator de produse agroalimentare din lume şi se bucură de o reputaţie de neegalat pentru patrimoniul culinar, aprovizionarea cu alimente şi calităţile producătorilor", a precizat în cadrul discuţiilor europarlamentarul roman Gabriela Zoană.
Scopul principal al Politicii Agricole Comune aplicată de Uniunea Europeană este de a le asigura agricultorilor un trai decent, dar le cere în acelaşi timp să respecte cerinţe legate de sănătatea şi bunăstarea animalelor, de protecţia mediului şi de siguranţa alimentară. Ea urmăreşte, de asemenea, dezvoltarea durabilă a zonelor rurale, iar Serbia mai are multe lucruri de făcut în această privinţă. În plus, aderarea Serbiei la UE va aduce oportunităţi de finanţare pentru sectorul agricol iar experienţa României în primii ani după aderare poate constitui o lecţie în materie pentru vecinii noştri de la Vest.
Politica agricolă comună (PAC) urmăreşte, pe de o parte, să ajute în mod direct fermierii (prin sprijinul pentru venit şi diferite măsuri de piaţă) şi pe de altă parte, să asigure dezvoltarea durabilă a zonelor rurale, în funcţie de nevoile fiecărei ţări din UE.
"Trebuie să ne gândim la instrumente de sprijinire a tinerilor din zonele rurale, de modernizare a fermelor existente şi de a le transporta, de a restructura fermele şi de a le adapta la noile tehnologii. Având în vedere că în Europa 3% din ferme concentrează 50% din terenurile agricole, trebuie să evităm cât mai mult posibil concentrarea şi exploatarea terenurilor de către mari corporaţii. Trebuie să consolidăm legăturile dintre fondurile politicii de coeziune şi politica de dezvoltare rurală, proiectele prioritare teritoriale, promovarea serviciilor agricole (turism verde, servicii de mediu), acordând mai multă atenţie posibilităţilor de angajare", a mai precizat europarlamentarul Gabriela Zoană în cadrul conferinţei de la Belgrad.
Sectorul agroalimentar este cel mai important sector economic din Uniunea Europeană (UE), cu 22 de milioane de fermieri şi lucrători agricoli. În plus, agricultura stă la baza industriei alimentare, a comerţului cu alimente şi a serviciilor de alimentaţie publică, sectoare în care lucrează 44 de milioane de europeni. UE este exportator net de alimente şi băuturi, exportând bunuri în valoare de peste 130 miliarde Euro pe an.
La lucrări au fost prezenţi europarlamentari din delegaţia care a făcut deplasarea la Belgrad, Ministrul Integrării Europene din Serbia, d-na Jardranka Joksimovic, Ministrul Agriculturii, Pădurilor şi Managementului Apei, d-nul Branislav Nedimovic, secretari de stat, directori de agenţii, reprezentanti ai ONG-urilor din zona dezvoltării rurale, asociaţii de fermieri, reprezentaţii Camerei de Comerţ şi alţi europarlamentari.
 
 • Currently nan/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

  Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


  Recomandat Curierul National
  Ultimele comentarii:

  Din investițiile în armament și dezvoltarea lui ...
  SUA: Bugetul Pentagonului pe 2019 depășește 700 miliarde de dolari

  Perplex ???Cum ??? Să vină HULIGANUL să pună - ...
  Andreea Paul (INACO): Rata efectivă de absorbție a banilor europeni la sub 1% pentru capitalul uman românesc și pentru dezvoltare regională în august 2018 te lasă perplex

  Huliganii de la BUTOANE : genereazä huliganii din ...
  Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

  ue este comunism ...
  Crește presiunea Uniunii Europene asupra Poloniei

  florin citu incita huliganii la violenta ...
  Lovitură pentru guvernul DĂNCILĂ! Dezvaluiri incendiare despre planurile instaurării dictaturii în România! Măcelul aplicat de jandarmi confirmă totul

  Top articole:

  Afişează articolele cele mai:
  Votate | Comentate | Expediate

  Radio Sud

  Tipografia de Sud
  Orologia Primo minuto

  Sumarul ediţiei:

  Fonduri Europene

  Politic

  Actualitate