Cumpara acum
Anunturi Publicitare Online
Sondaj:

Credeți că pedepsele pentru violatori ar trebui crescute?

Da
Nu
Pedepsele actuale sunt corecte
Nu stiu, nu mă interesează

Comentarii (4) »
Sondaje vechi »

Contact:

Adresa:
Str. Cristian Popisteanu nr. 2-4
Sector 1, Bucuresti
Telefon/Fax:
021.527.19.13
0758.256.441
E-mail:
office@curierul national.ro

trafic@curierul national.ro
« Alte articole din categoria Politic

Discursul lui Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului României, la deschiderea Romanian Save and Rescue Forum

Politic


Sursa foto: senat.ro

Data adaugarii: 2018-03-18

Versiunea pentru tiparire
Trimite prin e-mail

Marimea textului:

,,Salut pe toți cei prezenți în sală, în rândul cărora am văzut numeroase persoane cunoscute și îmi face plăcere să le revăd și să particip la un astfel de eveniment.
Am primit cu plăcere și interes invitația de a participa la „Romanian Save and Rescue Forum” organizat astăzi, aici, în Palatul Parlamentului, sub înaltul patronaj al președintelui Camerei Deputaților. Această reuniune este organizată de către Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională, împreună cu reprezentanți ai mediului privat.
Doresc să salut această inițiativă ca pe o formă de organizare între factorii cu putere de decizie politică, din domeniul apărării și asigurării ordinii și liniștii publice și firme specializate în asigurarea mijloacelor tehnice necesare înzestrării instituțiilor abilitate din domeniu. Este cu atât mai important cu cât țara noastră și-a asumat implementarea angajamentului, luat în cadrul Summit-ului NATO din Țara Galilor din 2017, referitor la alocare a 2% din PIB pentru apărare.
Consider că este important, pentru țara noastră, ca stat membru al Uniunii Europene și al NATO, aflată în prima linie a statelor lumii libere care apără valorile universale ale democrației și respectării drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, să aibă acces la cele mai recente și mai performante soluții pentru situații de criză și, din acest punct de vedere, apreciez inițiativa dumneavoastră de astăzi, pe care o consider necesară și oportună.

În noul context de securitate euro-atlantic, având prezente și fiind conștienți de diversele amenințări hibride, precum și de existența și dezvoltarea conflictelor asimetrice, precum și constantele pericole teroriste, este de datoria oricărei țări să își dezvolte capacitatea de reacție prin înzestrarea la cele mai înalte standarde de eficiență.
La rândul nostru, la nivel parlamentar, înțelegând pericolele potențiale cu care țara și regiunea noastră se confruntă, am inițiat, împreună cu domnul Stanisław Karczewski, mareșalul Senatului Republicii Polone, pilonul parlamentar al Formatului București (B9), platformă de dezbatere și cooperare regională a problematicii de apărare și securitate specifice Flancului Estic al NATO.
Alături de România și Polonia, acest format de consultare cuprinde și celelalte țări membre NATO, de la Marea Neagră la Marea Baltică: Bulgaria, Cehia, Estonia, Letonia, Lituania, Slovacia și Ungaria.
Toate aceste țări au înțeles necesitatea realizării convergenței de vederi și acțiunii unitare pentru contracararea amenințărilor existente sau potențiale. Primul Summit Parlamentar al Formatului B9 urmează să se concretizeze la București în perioada 17-19 aprilie.
Apreciez, de aceea, că și acțiunea dumneavoastră de astăzi se înscrie în rândul eforturilor comune, ale clasei politice și ale comunității de business care activează în domeniul înzestrării, în domeniile securității și apărării, de a asigura cele mai bune mijloace și opțiuni necesare îndeplinirii, de către instituțiile și organismele abilitate, a misiunilor încredințate.
Vă doresc, așadar, succes în dezvoltarea inițiativei dumneavoastră de identificare a celor mai bune soluții tehnice de dotare cu mijloace de intervenție rapidă în situații de atacuri teroriste, calamități naturale sau alte evenimente ce pun in pericol siguranța cetățeanului! Vă mulțumesc foarte mult!'', a declarat Calin Popescu Tariceanu.
 
 
 • Currently 1.00/5
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
Noteaza articolul.

Nota curentă: 1.0 din 1 vot

 Comentarii

Curierul National nu este responsabilă juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastră vă revine în exclusivitate.

 1. de dragnea, infractor:
  decat sa bage in criza stie, save&rescue ba
  2018-03-19, 00:36:54 (adresa: 83.103.229.*)
 2. de Cakalin Poprscu Tradiceanu:
  SAVE THE borfasi pesede !
  2018-03-19, 04:54:15 (adresa: 95.77.196.*)
 3. de kovesi sufrageri telefoanele:
  decat cu numai
  2018-03-19, 09:26:05 (adresa: 178.32.147.*)
 4. de kovesi sufrageri telefoanele:
  decat cu numai
  2018-03-19, 09:26:46 (adresa: 185.220.101.*)

Timpul de 30 zile în care puteaţi face comentarii pe marginea acestui articol a expirat.


Recomandat Curierul National
Ultimele comentarii:

Vom vota doar cu cei ce vor desfiinta "pensile spe ...
Pensie specială uriașă, în Dolj: 24.300 de lei net pe lună

Titlul nu are legatura cu continutul... ...
Mașinile diesel anunțul a fost făcut de comisarul european! Cât mai ai voie să circuli în România...

Si totusi de ce se evita a se spune numele persoan ...
Detalii EXPLOZIVE din dosarul lui LIVIU DRAGNEA! Judecătorii ar fi cerut PROTECŢIE

Am evaluat cu 3 articolul pentru ca nu se pune pro ...
Detalii EXPLOZIVE din dosarul lui LIVIU DRAGNEA! Judecătorii ar fi cerut PROTECŢIE

Si totusi de ce se evita a se spune numele persoan ...
Detalii EXPLOZIVE din dosarul lui LIVIU DRAGNEA! Judecătorii ar fi cerut PROTECŢIE

Top articole:

Afişează articolele cele mai:
Votate | Comentate | Expediate

Radio Sud

Tipografia de Sud
Orologia Primo minuto

Sumarul ediţiei:

Economie

Politic

Actualitate